KDE BY MĚLO BÝT NOVÉ DĚTSKÉ HŘIŠTĚ VE STŘÍBŘE?

27 února, 2015|Posted in: Obecné

Milí čtenáři,

už téměř rok vám přináším různé informace a dokonce je poslední dobou zjišťuji i na vaše podněty, které mi voláte, píšete apod. Poslední týden se tu rozjela diskuze ohledně „Rákosníčkova hřiště“. K dnešnímu dni je stav přes 6.000 hlasů a zatím stále držíme první pozici. I kdyby nás Nehvizdy předběhly, stále budeme v první trojici a je tu 90% možnost, že hřiště skutečně vyhrajeme. Mezi lidmi se mluví o spoustě lokalit, kde by mělo hřiště vyrůst. Říká se, že bude hned v ulici Prokopa Holého, pak že bude na „Svinčáku“, další verze je u rybníka.

Protože tak vzniká ve Stříbře skoro panika, řada lidí hlasovat nechce, že ta či ta lokalita je nevhodná, zeptala jsem se za vás přímo starosty města Stříbra Karla Lukeše.

Pane starosto, lidé se obávají, že pokud vznikne hřiště ihned za Lidlem,  bude toto hřiště neustále ničeno vandaly, neboť zde bydlí i nepřizpůsobiví občané, kteří nerespektují hodnoty. Jak tedy vidí město výstavbu hřiště, pokud opravdu vyhrajeme?

Samozřejmě chápu obavy našich obyvatel. Ale chystáme v lokalitě za Lidlem velké změny. Byty budou dostávat naši bezproblémoví slušní občané, ti, kteří tam neplatí či jsou stále s nimi potíže, budou vystěhováni. Přímo za budovou Lidlu nyní vznikají čtyři stavební parcely, hned za nimi se postaví nová mateřská škola s malým parkem, kde by právě mělo být hřiště, o které lidé hlasují. Za MŠ jsou další tři stavební parcely a za nimi zůstane prostor, který by mohl zálohou pro případný další  domov pro seniory. Myslím, že tato studie by měla být pro naše občany vyhovující.

Pro vaši představu přikládám předběžný náhled na studii:

 

Urbanisticka studie Prokop Holý