PRÁZDNINOVÝ TIP – KLÍNOVEC

23 února, 2015|Posted in: Obecné

Včera jsme si řekli něco o Kašperských Horách, dnes přináším snímky z Klínovce, kde jsem trávila třetí únorový víkend. Klínovec se nachází v Krušných Horách, z Tachovska je to cca mezi 120 až 150 km, takže to není žádná velká dálka. Oproti Kašperkám je Klínovec lepší, co se týče vybavenosti v okolí, dlouhé sjezdovky, u každé extra lanovka, jak pomy, tak sedačková. Nově vznikla lanovka na jáchymovskou stranu. Co se mi moc nelíbilo, bylo strašně plno. Dlouhé fronty u lanovek, na deset Čechů třicet cizinců. Ale jízda dolů pak za tu frontu stojí. Těšila jsem se na pěkné fotky a úžasný výhled, ale zrovna sobotní dopoledne mi moc nepřálo, byla mlha. Jak jsem slyšela, odpoledne už bylo krásně, takže klasika, trpaslík by mi vyrostl.
Musím doporučit i pěší vycházku přímo na vrchol. Kus pod cílem mě rozesmála tabule s reklamou na pivo, je to síla, když se valíte lesní cestou vzhůru, pěkně zpocený a najednou v dáli vidíte v lese tabuli se známou značkou piva. Je to tam sice jako pěst na oko, ale v ten moment víte, že jste nezabloudili..:-) Hlavně chytnete jakousi slinu a jde se vám lépe.. Pokud nejdete lyžovat, můžete pak zase jít dolů pěšky (nebo na běžkách). Lanovkou vás totiž nesvezou, je prý zákaz…za pět set. Nepochopila jsem, jestli pět set dám, za to, že mě svezou dolů, nebo je to pokuta, každopádně mi bylo líto takové peníze investovat. A tak jsem ťapala pěšky a pak jsem se vydala o 10 kilometrů dále na hraniční přechod do Vejprt.
V další reportáži se dočtete, co pěkného mě hned za hranicemi čekalo. 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA