CHYSTAJÍ UNIVERZITU 3. VĚKU

2 března, 2015|Posted in: Obecné

Už od posledního týdne v březnu začne ve Stříbře výuka studijních oborů Západočeské univerzity v Plzni. Jde o pilotní projekt, do kterého se mohou přihlásit zájemci pobírající starobní důchod a občané v invalidním důchodu. Doporučeny jsou obory literatura, regionální historie, architektura a psychologie. Roční studium účastníci nezakončí vysokoškolským diplomem, jde pouze o osobní rozvoj, zájemci nemusí mít ani maturitu či jiné předchozí vzdělání.

„Zatím máme kolem dvaceti zájemců, do 20. března se ještě mohou hlásit další u nás v kanceláři MKS ve Stříbře. Semestr bude zahájen poslední týden v březnu. Výuka bude probíhat v místnosti vedle vstupní haly na radnici,“ uvedla Eva Šilhavá, zaměstnankyně MKS ve Stříbře. Dva semestry stojí dohromady 500 korun.

Přihlásit se přišla i Jaroslava Haisová. „Určitě je to dobrý nápad, vím, že už se tady o tom mluvilo, ale nenašly se vhodné prostory. Měla bych zájem o dva obory, ale uvidíme. Celkově se myslím, že bude dost zájemců a cena je rozumná,“ uvedla Haisová.