V KLADRUBECH VRTALI VAJÍČKA A TANČILI NA TUČNÉHO

28 března, 2015|Posted in: Obecné

Velikonoční přípravy jsou všude v plné proudu a Kladrubští ještě navíc nabídli zájemcům výuku techniky děrování vajíček i malovaní voskového reliéfu kotejšem. Kurz vedla Alena Mrázková z Rokycan a jako bonus přivedla Pavla Koželouška, který všem ukázal, jak se pletou pomlázky. „Jsem samouk, jednou, asi před jedenácti lety jsem to zahlédla na výstavě a začal to také zkoušet. A za ty roky jsem se takto vypracovala. Voskový reliéf se dělá malováním roztavenými voskovkami a maluje se buď hlavičkou špendlíku píchnutého do obyčejné tužky, nebo kotejšem, což je vlastně peříčko upravené do určitého tvaru,“ vysvětlila Mrázková.
Zájemců o učení bylo mnoho, krásné vajíčko si domů odnášela i paní Zuzana Heriánová. „Kreslila jsem tím pírkem, ale moc mi to nešlo, klepala se mi ruka. Chce to pořádný trénink. Doma spíše malujeme klasicky, někdy i použiji různé lístky,“ řekla Heriánová.
Malování si zkoušely i děti. „Kreslily jsme špendlíkem na tužce, není to tak těžké. Ještě si to zkusíme peříčkem. Pak si vajíčka vezmeme domů na velikonoční výzdobu, nebo  je někomu darujeme pro radost,“ uvedla devítiletá dvojčata Barbora a Klára Budínovy.
Celou akci hudebně podladila kapela Michal Tučný revival z Plzně. „Mají to v Kladrubech pěkné, i tanečníky tu vidíme. Tak snad se zase s vámi někde potkáme, až tu zase budeme hrát, brzy to bude v nedalekých Skapcích či Cebivi,“ pozdravuje zpěvák skupiny Rosťa Fišer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA