PENÍZE Z FOTEK UDĚLAJÍ RADOST NA PARAOLYMPIÁDĚ

19 března, 2015|Posted in: Obecné

Výstava fotografií přinesla plody, 
lidé přispěli na Spastic Handicap

Výtěžek z benefiční výstavy fotografií Martiny Sihelské poputuje na olympiádu Spastic Handicap ve Stříbře. Šek na šest tisíc korun ve čtvrtek dopoledne převzal na stříbrské radnici starosta města Karel Lukeš.

ŠEK NA 6000 KORUN  z benefiční výstavy Martiny Sihelské pro postižené předal starostovi Stříbra Karlu Lukešovi (vpravo) starosta Sulislavi Milan Strohschneider.

ŠEK NA 6000 KORUN z benefiční výstavy Martiny Sihelské pro postižené předal starostovi Stříbra Karlu Lukešovi (vpravo) starosta Sulislavi Milan Strohschneider. Autor: DENÍK/Antonín Hříbal

Výstava několika desítek fotografií zachycujících život a dění v takzvaném Stříbrském ostrůvku byla k vidění začátkem prosince minulého roku v kostele v Sulislavi. Právě tam o fotografie začala mít zájem veřejnost a tak se většina prodala, některé se dokonce musely dotisknout.

V sulislavském kostele sv. Vavřince obec každoročně pořádá zpívání a loni akci spojili s výstavou. „Martina Sihelská nafotila ostrůvek, tedy obce Sulislav, Sytno, Lhota, Vranov a Svinnou. Fotila večer i ve dne a my vybrali ty nejlepší fotografie pro výstavu,“ řekl Deníku Milan Strohschneider, starosta Sulislavi. „Lidé začali mít o fotografie zájem tak jsme je dali do prodeje,“ dále řekl s tím, že tou samou finanční částkou, která se vybrala, přispělo i místní truhlářství. Celková výše se vyšplhala na zmíněných šest tisíc korun.

Výtěžek poputuje jako finanční příspěvek na celorepublikovou olympiádu tělesně postižených dětí, která se uskuteční letos ve Stříbře. „Peníze jsou určeny na ceny a drobné dárky pro tyto děti,“ podotkla fotografka a spolupracovnice Deníku Martina Sihelská. „Mám z toho obrovskou radost,“ dodala.

Sportovní akce Spastic Handicap se bude ve Stříbře konat konkrétně 16. května. „Berte to jako pozvání, budeme rádi, když přijedete,“ vzkázal čtenářům i obyvatelům starosta Stříbra Karel Lukeš. „Závody se zde konají každoročně, letos se odehrají poprvé na jaře,“ doplnil. Starosta dále uvedl, že byl mile překvapen, že autoři nápadu finanční pomoci si vzpomněli právě na tělesně postižené. „Olympiáda není tak mediálně propagovaná, protože, byť jsou to sportovci z celé republiky, jde o skupinu trochu uzavřenou. Myslím si ale, že i pro relativně zdravé lidi může být taková sportovní akce motivací. Budu rád, když přijdou nejen rodiče či trenéři, ale také stříbrská veřejnost,“ pozval na olympiádu Spastic Handicap.

 

Autor: Antonín Hříbal

TACHOVSKÝ DENÍK ZDE