RYBÁŘI BILANCOVALI A HODNOTILI

22 března, 2015|Posted in: Obecné

Výroční rybářská schůze se konala v sobotu ve stříbrském kině Slavia. Aktivních rybářů se však moc nedostavilo, proto se počátek odsunul o patnáct minut později. Z 548 členů jich přišlo jen kolem šesti desítek. „Od té doby, co to není v povinnostech rybáře, návštěvnost schůze klesá. Dnes jsem ale rád, že naše pozvání přijal poslanec Václav Votava a starosta Stříbra Karel Lukeš. Budeme se snažit s nimi navázat spolupráci,“ uvedl předseda rybářů František Hodonický.
Návštěvníci se dozvěděli o hospodaření z roku 2014, o restech, které dělají v odevzdávaných rybářských přehledech, o změně nájemníků na rybníku Zaječák, ale také o tom, že organizace má velké sportovní naděje v mládeži, která se sdružuje v rybářských kroužcích v Kladrubech,  Černošíně, Pernarci a Stříbře, s tím, že stříbrský kroužek se věnuje muškaření. Klasický rybářský zatím ve Stříbře není, ale pokud bude zájemce, který kroužek povede, bude zahájen.
„Naši vedoucí kroužků mají dohromady 24 dětí a vozí nám krásné výsledky z různých soutěží. Jejich práce je velmi záslužná, moc jim děkuji. Můžeme být na mladé rybáře pyšní,“ uvedl Hodonický, který nejlepším mladým rybářkům předal ocenění.
Dále připomněl přítomným. „Brigády jsou vaší povinností, na rybnících je potřeba každé ruky. Kdo by mohl tuto sobotu 28. března jít od osmi na Vatinu, budeme rádi. A na základě žádostí jsme prodloužili placení členských příspěvků do dubna. Takže, na to, rybáři, myslete,“ dodal Hodonický.
Stříbrská organizace má  celkem 548 členů, z toho 27 žen, 39 dětí a 11 mladých rybářů.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA