ŠKOLA DOSTANE ORANŽOVÝ KABÁT

20 března, 2015|Posted in: Obecné

Základní škola v Gagarinově ulici ve Stříbře mění svou tvář. Čeká ji výměna oken, zateplení stěn a nová fasáda. Ve čtvrtek na Josefa proběhl kontrolní den, kterého se zúčastnili starosta města Stříbra Karel Lukeš, místostarosta Martin Záhoř, vedoucí HIO Zdeněk Botek, referentka HIO Daniela Polatová, ředitelka školy Květoslava Špilerová a zástupci stavební firmy. Místostarosta má o stavbě dokonalý přehled a rozhodně si nenechá nic uniknout.  „Myslím, že můžeme být spokojeni, vše běží podle plánu. Momentálně probíhá výměna všech oken ve škole, kterých čtyři sta šest, začíná také zateplování budovy. Kontrolní dny probíhají pravidelně, případné nedostatky ihned urgujeme a jsou následně napraveny. Rozpočet je třináct a půl miliónu korun a půjde-li všechno  podle časového harmonogramu, bude na podzim vše hotové,“ uvedl místostarosta města Stříbra Martin Záhoř s tím, že šanci dostaly i stříbrské firmy.
Stavbu hlídá i Daniela Polatová. „Kontrolujeme to tu obden a pak ještě jednou týdně je hlavní kontrolní den. Ještě řešíme otázku fasády, ale už jsme se shodli, že bude ve čtyřech odstínech oranžové barvy. Zatím vše jde podle plánu, jak má jít, nevyskytly se žádné vážné potíže,“ řekla Polatová.
 
Vše probíhá i za školního vyučování. „Trochu improvizujeme, když se bourá v jednom křídle školy, přemístíme se do druhého. Děti mají radost, že dostanou o Velikonocích navíc dva dny volna, neboť budeme dělat kuchyň a jídelnu. Už se moc těšíme na podzim, až to bude hotové,“ řekla ředitelka školy Květoslava Špilerová, která chválí dobrý přístup dělníků a vedení města.
Děti sledují  dělníky kolem školy se zájmem a změny se jim líbí. „My už ve třídě nová okna máme a je tam teď pěkné, akorát nám tam hodně svítí sluníčko, protože nemáme žaluzie. A až bude celá škola hotová, tak jistě bude hezká,“ uvedla Zuzanka Průchová z 5.B.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA