TIP NA VÝLET – SOCHY LEY VIVOT V PLZNI

14 května, 2015|Posted in: Města

 Ve Smetanových sadech v Plzni  jsou nyní  k vidění slavné sochy kanadské sochařky (původem Češky)  Ley Vivot. Tyto bronzové sochy jsou neustále  v obležení turistů a fotografů. Výstava těchto úžasných děl bude v sadech až do konce května, poté se sochy rozvezou na různá místa v Plzni na celých pět měsíců, tedy na letní sezónu.  Lidé navíc mohou prostřednictvím Plzeňského Deníku rozhodnout, která socha se jim líbí nejvíce, ta vítězná údajně zůstane v Plzni natrvalo.

Lea Vivot (narozena jako Drahomíra Hekelová, 25. února 1948 (Horní Temenice na Moravě) je kanadská sochařka českého původu, žijící v Ontariu-Kleinburgu v Kanadě, střídavě též v USA a Mexiku. Typické jsou pro ni bronzové sochy v životní velikosti na náměty párů milenců, rodičů s dětmi a podobně, často kontroverzní a provokativní; součástí mnoha těchto skulptur jsou bronzové lavičky. Některé náměty se opakují v různých městech ve variantním provedení. Kromě bronzových soch vytváří též skulptury z dřeva, mramoru, betonu a terakoty a kresby a grafiky.

Více se o sochařce dozvíte zde:  http://cs.wikipedia.org/wiki/Lea_Vivot

sochy1 sochy2 sochy3 sochy4 sochy5 sochy6 sochy7 sochy8 sochy9 sochy10 sochy11 sochy12 sochy13 sochy14 sochy15 sochy16 sochy17 sochy18