TIP NA VÝLET: MLÁZOVY

25 června, 2015|Posted in: Obecné, Obecné, PRO ŽENY

CESTOU NECESTOU

Když se sluníčko někde zapomene, nebe není modré a děti chtějí jet na výlet.

Za sedmero horami a sedmero řekami leží pohádková chalupa, ve které se zabydleli skřítci, víly a jiné pohádkové bytosti. Čerti tu mají svou pekelnu, vodníci kuchyni, uvidíte tu šumavskou pilu, zlatý důl, poustevnu skřítka Šumavouse, ale i vílu Šumavu. Postavičky, které tu potkáte, vytvořili šumavští pohádkáři.

Jestli si hrajete rádi a máte rádi pohádky a pohádkové bytosti, navštivte Pohádkovou chalupu. Ta leží v obci Mlázovy.

Víte vůbec, co je to pohádka?

Pohádka je když…………je svět plný kouzel, zázraků a nehynoucí lásky. Pohádka nás dokáže plně vtáhnout do pohádkového světa, který je plný pohádkových bytostí. Zlo zde nemá šanci! Ať je jakkoliv velké, je vždy zničeno dobrem, které vždy zvítězí. Je to svět, který plní přání a otevírá se všem, kteří v sobě mají aspoň malou dětskou duši.

V Pohádkové rezervaci u Pohádkové chalupy byl v dubnu roku 2008 položen základní kámen hradu Troškov. Je to sídlo nejjasnějšího pana krále Trošky z Hoštic, krále pohádek. Na stavbě hradu se podílelo mnoho členů pohádkové akademie a mnoho poddaných řemeslníků a v říjnu téhož roku byl hrad slavnostně otevřen a předán králi Troškovi.

Ve venkovním areálu naleznete pohádkovou stezku skřítků, tůňku „U vodníčka Fialy“, Šatlavu, Mravenečkov či pohádkový golfík.

Pohádková chalupa leží v obci Mlázovy. Dostanete se sem autem po silnici č. 22 z Klatov na Horažďovice. V Mochtíně odbočíte na Mlázovy- Kolinec.

Přímo v Mlázovech najdete také ranč s možností vyjížďek na koních, v Country restauraci, se o víkendech konají taneční a hudební vystoupení. Ve dva kilometry vzdáleném Kolinci je nově opravené koupaliště a tenisové kurty.

Přeji šťastnou cestu a šťastný návrat

Hana Štollová

Zdroj internet a osobní.

Více info ZDE:  http://www.pohadkovasumava.cz/

HANAS2