VAVŘIČKA ČETL V LÁZNÍCH VOSTROU KRÁSU

29 července, 2015|Posted in: Obecné

Koncem týdne se v Konstantinových Lázních konalo autorské čtení Jana Vavřičky. Ten přečetl povídku Skokan z knihy Vostrá pohoda a také jednu povídku z připravované sbírky Vostrá krása. Tím vlastně poprvé na veřejnosti představil část této knihy. „Jde vlastně o charitativní scifi projekt, kdy toto čtení bylo první ze série připravovaných akcí, které jdou na podporu vzniku ilustrované sbírky fantastických povídek Vostrá krása, kterou ilustruje malíř Petr Šrédl.  Celý výtěžek z prodeje knihy půjde  sdružení Krása v srdci, které bylo založeno počátkem roku 2009 a jehož cílem je podpora a pomoc sociálně slabším a problematickým skupinám,“ uvedl autor Jan Vavřička ze Stříbra.

Charitativní projekt Vostrá krása podporují i známé osobnosti, jako například Miss České republiky Lucie Křížková, spisovatel Ivo Fencl, nejkrásnější Dívka Šumavy Barbora Povišerová, starosta města Stříbra Karel Lukeš, zpěvačka Bára Zemanová, Miss Czech Press Veronika Dejová, malířka Karolína Wellartová, režisér Petr Smazal, filmař Majk Kasl a finalistky soutěže Česko-Slovenská MISS 2015.

Poslechnout si čtení Vavřičky přijela i Michaela Tóthová ze Stříbra. „Děkujeme za super akci, Povídky jsou pěkné, zábavné. Už se těšíme na celou knížku. Zajímavé jsou i připravované karikatury Petra Šrédla. Další podobné akce vítám,“ řekla Tóthová.
Podobný názor měla i Pavlína Neubauerová. „Příjemný večer. Skvělá, domácí  atmosféra, autor zapojoval i publikum, zaujal mě suprovým kostýmem. Jeho povídky opět sklidily můj obdiv. Domů jsme si pak nesli vtipné karikatury a ještě fajn pocit, že jsme přispěli na dobrou věc,“ řekla domácí návštěvnice.
(MarS)
Foto: archiv autoraMediálním partnerem je rádio KISS PROTON, portál REGIONPLZEN.CZ,  scifi web VANILI.cz a sihelska.stribro.cz
vanili1 vanili2