ÚTULEK SLAVIL DESÁTÉ NAROZENINY, I STŘÍBRO POSLALO DÁREČKY

27 září, 2015|Posted in: Obecné

 Tachovský útulek u Šmudliny, vedený Gabrielou Jägerovou, oslavil v sobotu desáté narozeniny. V rámci oslav se konal den otevřených dveří, byli pozváni hosté ze širokého okolí, přijeli i ti, kteří právě z tohoto útulku mají pejska doma. Jako Milan Lancinger z Prahy. „Měli jsme pejska, ale v sedmnácti letech odešel a nám bylo smutno. Našli jsme podobného právě tady v Tachově, a tak jsme si pro něj přijeli. Původně mu říkali Bazzy, ale přejmenovali jsme ho na Bubáka. Chvilku byl trochu ostrý a divoký, až jsem se bál o dceru. Ale uklidnil se, získal důvěru a dnes u nás bydlí už rok a je to mazel celé rodiny,“ uvedl pražský chovatel. Útulek si ale nevybral jen náhodou. „Díval jsem se po více místech, jednak kvůli podobnému psu, ale také v jakých podmínkách ho nabízí. Tachovská Šmudlina je jeden z nejčistějších a nejudržovanějších útulků v Čechách. Tady je vidět, že se o zvířata stará správný člověk, co je má opravdu rád,“ dodal Lancinger.Velký dárek přivezli i ze Stříbra, kromě dobrot a krmení dostala vedoucí útulku i deset tisíc na provoz. „To je dar od zákazníků lékárny Mellisy, lidé penízky dávají do kasičky a my je pak předáme, dcery tam ještě nějaké peníze doplatily a vyrobily tuto krásnou papírovou kost,“ řekl Karel Šlauf ze Stříbra, který věci přivezl s vnukem Tomášem.
Gabriela Jägerová byla ze všech návštěv a dárků tak dojata, že se  jí v očích třpytily slzičky. „Je to úžasné, co přišlo dobrých lidí, kdo nepřišel, něco poslal, strašně moc za naše chlupáče děkuji. Za celou tu dobu jsme tu měli vždy přes sto pejsků ročně, nyní jich tu setrvává dvanáct. Většinou jde o opuštěná zvířata, nalezence, ale také i o psy, kteří byli v hrozných podmínkách u lidí, kteří je týrali, či byli na drogách. Takové psíky většinou dají zadarmo, nebo si vyžádají lahev alkoholu. Je to smutné,“ říká vedoucí útulku. Její přání je krásné.“ K narozeninám bych přála všem našim svěřencům, aby náš útulek nebyl jen to jediné hezké, co je v životě potká, aby našli brzy svou rodinu, která je bude milovat,“ vyslovila naději Jägerová.
Útulek nejvíce potřebuje dobrovolníky na venčení a peníze na provoz. „Nestíhám je všechny postupně venčit, většinou žádám blízké a přátele. Provoz tu také musím platit, energie, nájem, jídlo, veterinární pomoc a tak dále. Proto je každá pomoc od příznivců útulku vítaná,“ řekla vedoucí.
I čtenáři mohou pomoci, více informací najdete na http://www.utulek-tachov.cz/, nebo můžete volat přímo na tel. 724 583 768.

 MarS

IMG_2367 IMG_2386

15909659_1198225356921163_283117729_n IMG_2563 IMG_2475 IMG_2464 IMG_2448 IMG_2426 IMG_2421 IMG_2414 IMG_2403 IMG_2393 IMG_2356