PAN VOTAVA PŘIVEZL PF A NAVŠTÍVIL SENIORY

25 listopadu, 2015|Posted in: Obecné

Spíše soukromou, než-li pracovní cestu podnikl do Černošína poslanec Václav Votava. Navštívil hned dvě místa, nejdříve muzeum, kam přivezl klipy s novoročenkami ze své sbírky, které zůstanou na Vánoční výstavu spolu s dalšími dekoracemi. Poté se vydal i do tamního domu s pečovatelskou službou. „Nové regionální muzeum v Černošíně se postupně upravuje, pan starosta Miroslav Plincelner mi ukázal, co je  zde nového a stihl jsem se podívat i na krásnou ruční práci jedné z vystavujících žen, šlo o háčkované ozdoby, zvonečky, dokonce i kostelík a betlém. Určitě výstavu, která v neděli začíná, doporučuji,“ uvedl Václav Votava.
V domě s pečovatelskou službou byli se starostou hned obklopeni seniory. Ti měli řadu otázek a pan poslanec sotva stíhal odpovídat a vysvětlovat. Nejvíce všechny zajímalo, jak se vypočítává valorizace důchodů a proč se důchody zvýší o pouhých 40 korun.
Poslanec také zmínil  i mimořádnou dávku, kterou senioři dostanou v únoru, aby se tím trochu vykompenzovala nízká valorizace. 
„Návštěva u seniorů je pro mě vždy přínosná, je dobré dozvědět se,co je zajímá, co je trápí. Bylo zajímavé slyšet, jak si senioři své bydlení i město představují, že jim chybí více obchodů, služeb, i že mají dlouhodobě nemocného zubaře,“ usmíval se Votava. „Město se snaží obchodníkům vycházet vstříc, nabízíme prostory i nízké nájmy, ale některé obchody nebo služby se v městě naší velikosti prostě nevyplatí,“ vysvětloval zase starosta, proč v Černošíně není například galanterie.

 

 IMG_9432 IMG_9433 IMG_9435 IMG_9436 IMG_9437 IMG_9438 IMG_9439 IMG_9440 IMG_9441 IMG_9442 IMG_9443 IMG_9444