ČERNOŠÍNSKÁ ŠKOLA PŘEDSTAVUJE SVÉ NEJMLADŠÍ ŽÁČKY

16 prosince, 2015|Posted in: Obecné

 Černošínská škola, kterou velmi zdatně vede ředitelka Dagmar Varousová, se nachází přímo u hlavní silnice města a je rozdělena do dvou budov. Spodní budova má žáky 1. stupně a horní 2. stupně. Zvonek však neuslyšíte ani v jedné z nich, přestávka zde začíná uvolněním žáků učitelem. Letošní rok moc prvňáčků nebylo. „Prvňáčků je málo, jsou jen tři a jsou spojeni se druhou třídou, kde máme deset dětí. Není složité je zvládat, práci si rozdělíme a některou děláme i společně. Máme hezký kolektiv. Starší děti vedou ty mladší. Děti nemusí stále sedět v lavicích, pokud mají nějakou samostatnou práci či tvoření, mohou si sednout, kam chtějí, třeba i na zem, kde máme koberec. Dopřáváme jim určitou volnost,“ uvedla učitelka Jiřina Ilyas.
Na to, že je škola v poměrně malém městě, je vybavená tak, že by jim to mohly závidět i mnohem větší školy. „Všude máme interaktivní tabule, děti mají i notebooky, je zde počítačová, jazyková i odborná učebna. Pravidelně pořádáme různé akce, už teď se chystáme naplánovat výlet do plzeňské Techmánie nebo do Prahy,“ dodala Ilyas.
Ve městě také velmi dobře rozvíjí mimoškolní činnost, děti si každý den mohou vybrat z několika různých kroužků. „Já chodím do čtyř, a to na zdravovědu, Besip, pracovní činnosti a na výtvarku. Kroužky mě moc baví, navíc i moc ráda chodím do školy. Máme tu totiž hodné učitelky a třídy si zdobíme vlastními obrázky. A mám tu hodně kamarádek,“ usmívala se devítiletá Ela Pastyriková ze třetí třídy, která se také fotila s prvňáčky.
Druháček Jan Frank se zase rád učí matematiku. „Počítání je nejlepší, to mě baví. Ve třídě si nejvíce rozumím se Samem Čekanů. A chodím také na kroužky, na angličtinu, Besip a zdravovědu,“ pochlubil se chlapec.
Děti své učitelky Naďu Pézlovou a Jiřinu Ilyas zbožňují a stejně hezky mluví i od družinářce Věře Nové. V družině prý zrovna vyrábí andílky, přáníčka, vločky, chystají se i na vánoční zdobení větvičky. A jako správní kamarádi, myslí i na své nemocné spolužáky. „Dneska chybí Honzík Hrach a Leontýnka Rážová. Jsou nemocní a my jim držíme palečky, aby se nám brzy uzdravili,“ vzkazují děti svým chybějícím spolužákům.
MarS
SKOLA_CERNOSIN1 SKOLA_CERNOSIN2 SKOLA_CERNOSIN3 SKOLA_CERNOSIN4 SKOLA_CERNOSIN5 SKOLA_CERNOSIN6 SKOLA_CERNOSIN7 SKOLA_CERNOSIN11 SKOLA_CERNOSIN13 SKOLA_CERNOSIN14 SKOLA_CERNOSIN15 SKOLA_CERNOSIN16 SKOLA_CERNOSIN17 SKOLA_CERNOSIN18 SKOLA_CERNOSIN19 SKOLA_CERNOSIN20 SKOLA_CERNOSIN21 SKOLA_CERNOSIN22 SKOLA_CERNOSIN23 SKOLA_CERNOSIN27 SKOLA_CERNOSIN28