KOLEDY ZPÍVALI I SENIOŘI

10 prosince, 2015|Posted in: Obecné

Farní charita ve Stříbře, jež nese jméno blahoslaveného papeže Jana Pavla II., byla ve středu večer dějištěm vánočního zpívání, do kterého se zapojilo dvanáct klientů domova spolu s rodinnými příslušníky. „Dříve jsme chodívali na zpívání koled do centra města, ale letos máme mnoho seniorů nemocných,a proto jsme se rozhodli udělat zpívání zde v domově. Přišlo i několik příbuzných, kteří se k nám rádi přidali. Na závěr jsme si dali víno a něco dobrého. A zdejší výzdobu, tu nám udělali právě naši klienti, jsou šikovní,“ uvedla ředitelka domova Teresa Kupcová.
Mezi zpívajícími byla i Jana Růžičková. „Prodělala jsem před časem mozkovou příhodu a od té doby nevidím. A možná proto teď ráda zpívám, takže mě dnešní večer moc potěšil. Mám tu své přátele a jsem tu ráda,“ uvedla paní Růžičková.
Se zpěvem pomohl i praktikant Jiří Brožík, který vždy začal předzpívávat. „Tato práce mě velmi naplňuje. Senioři jsou úžasní, jsou mnohem upřímnější, než lidé kolem mě. Cítím se při této práci užitečný a dělám ji rád. Všem přeji do nového roku, ať jsou stále čilí a také, abychom se tu za rok opět při zpívání sešli,“ řekl mladý muž.

charia_zpivani1 charia_zpivani2 charia_zpivani3 charia_zpivani4 charia_zpivani5 charia_zpivani6 charia_zpivani7 charia_zpivani8 charia_zpivani9 charia_zpivani10 charia_zpivani11 charia_zpivani12 charia_zpivani13