ZE ZASTUPITELSTVA

18 prosince, 2015|Posted in: Obecné

Přiznám se, že se mi vůbec  o tom nechce psát, ale zklamala bych řadu lidí. Za posledních asi 14 dní jsem hovořila sama s desítkami z vás, a tak trochu jsem si názor vytvořila. Přesto jej tady nebudu prezentovat, moje stanovisko mí přátelé znají a mí nepřátelé mi za to dávají čočku, hihi. Protože tyto stránky mám pro radost, tak jsem zde nepovolila diskuzi. Nyní však nastala situace, že dám prostor všem, co by mi chtěli k tomuto článku cokoliv přidat. Když píši všem, myslím tím opravdu každého, zaměstnance DDM, město i vnitřní kontrolu, rodiče, kteří mají děti v DDM či i všechny ty, kteří se chtějí vyjádřit.

Ovšem jen za těchto podmínek:  Žádné vulgarity, každý mi pošle e-mail s plným jménem a napíše, zda ho smím zveřejnit, či mám použít přezdívku, kterou přidá za jméno. Pište rozumně, případné hrubky vám opravím. Podotýkám, že každý máte prostor a využijte jej tedy opravdu ke svým názorům. Můj e-mail je: sihelskamartina@seznam.cz.  Jinak potvrzuji splnění slibu a zeptala jsem se, nač jste chtěli, a to i za mě.

K zastupitelstvu:

Přišlo o něco více lidí, než tomu bývá jindy. Mrzelo mě, že nepřišla řada těch, co mě žádali o článek, ale chápu, že asi byli v práci nebo jinde. Zpočátku se projednávaly nesplněné úkoly pro HIO, které je nyní bez vedení, takže se tam řeší mraky věcí. Bohužel, nikdo se tam nemohl obhajovat.

V sobotu byl v centru města ohňostroj, vysvětlovalo se proč, kdo za tím stojí, zda to bylo hlášeno. Jelikož jsme tam osobně byla, vím, že vše bylo pod kontrolou, na místě byli i hasiči. Tady šlo spíše o to, že lidé nebyli informovaní, netušili, co se děje a proč. To by ovšem ztratilo pointu překvapení. Každopádně – pořadatelé jsou poučeni pro příště a kají se. Úmyslem nebylo někoho vylekat.

Oblíbený bod – zastřešení zimního stadiónu.  Když neřešíme bazén, tak aspoň lední plochu 🙂 Je tu nějaký odhad investice do zastřešení stadiónu, a ten je 25.000.000 korun. Čeká se na nějaké dotace, které ovšem budou jen 50%.

Situace MP – hurá, slibuje se navýšení pracovníků!

Oprava komunikací: Co vážně kvituji a je to super, konečně dojde na ulici Jiřího z Poděbrad. a k tomu jak další dobrá zpráva, plánuje se nejen školka , ale také domov pro seniory (přestavbou ze starého internátu)

Baník – věčně omílaná situace, tam sama nevím čemu věřit, každý mi říká něco jiného, tak se k tomu raději nevyjadřuji. 🙂

Hezkým počinem bylo poděkování panu Jiřímu Vojtovi, který je nyní nositelem  resortního vyznamenání Jiřího Agricoly a panu Václavu Krobovi, který obdržel stříbrný záchranářský kříž. Oba pánové dostali z rukou starosty věcný dar a dobrý mok.

Dále byla všeobecná diskuze hlavně kolem situace DDM. Vystoupili lidé, pokládali otázky. Odpovědět se snažili všichni zastupitelé, dokonce i tajemník, ačkoliv otázky byly asi mířeny přímo na město. Připomnělo mi to situaci, kdy jsem ve vedení MKS od radního dostala otázku „na tělo“ a odpověděl na ni můj kolega. Ihned jsem slyšela, zda jsem vůbec svéprávná, když neumím odpovědět, že tam asi nemám co dělat…to jen tak mimoděk, dnes se tomu směji…

Takže nyní je prostor váš!  Doplním, že v rámci mé časové tísně prosím o vaše příspěvky nejdéle do nedělního večera, , max, pondělního rána.  Pak se k tomu už nebudu vracet. Mám toho moc.  Děkuji za pochopení. MS

Názory:

1.  Myslím, že v tomto městě je zbytečné volit starosty a zastupitele. Chod města je závislý na jednotlivých odborech a městských organizací.     Tudíž toto město řídí státní správa, jelikož tam tyto odbory  spadají – pod vedení tajemníka. Přes tajemníky v tomto městě vlak nikdy nejel. Proto to tu vypadá jak to tu vypadá. Schopní (znelíbení) odcházejí. Raději na vlastní žádost.  A brát se za to, dokazovat že to tak není nemá vůbec žádný smysl. (je zbytečné chodit hlavou proti zdi)    Jak to funguje jinde, kde není státní a pouze volený starosta který umí řídit a rozhodovat  je vidět v okolí Stříbra.  S pozdravem   Josef Dlouhý

 

IMG_0934 IMG_0936 IMG_0937 IMG_0939 IMG_0943 IMG_0944 IMG_0945 IMG_0946 IMG_0949 IMG_0950 IMG_0952 IMG_0954 IMG_0955