STAROSTA PŘIJAL NEJLEPŠÍ SPORTOVCE NA RADNICI

25 června, 2016|Posted in: Obecné

Nejlepší reprezentanti Základní školy v Černošíně byli ve čtvrtek přijati starostou Miroslavem Plincelnerem na radnici. Ten jim vyjádřil velký díky a mladé cyklisty a zdravotníky obdaroval.  Celkem jedenáct žáků se pak také podepsalo do městské kroniky.

Děti byli v tomto školním roce opět velmi úspěšné, mladí zdravotníci – KRVINKY – pod vedením učitelky Marcely Petřičkové získali 1. místo v okresní kole a 4. místo v kole krajském ve složení Michaela Franková, Kristýna Vaľovská, Ella Pastyriková, Lucie Bursová,Ondřej Petrovič.

Skvěle si vedli také cyklisté pod vedením Nadi Pézlové, v soutěži BESIPu ve složení Matěj Voleský,Ondřej Petrovič, Michaela Franková, Kristýna Vaľovská, což je mladší družstvo, se umístili v okresním kole na první pozici a v krajském kole na druhé.

Starší žáci Adéla Marková, Michaela Mičková, Pavel Novotný, Lukas Šupica byli 1. v okrese, 1. v kraji a 4. v celostátním klání v Nymburce.

„Úspěchy těchto dvou zájmových útvarů v okresních a krajských kolech soutěží   se už  staly tradicí naší školy, v posledních pěti  letech byli cyklisté úspěšní i v celostátní soutěži, kterou v roce 2013 a pak ještě v roce 2015 vyhráli a postoupili do evropského kola této soutěže. Poděkování patří vyučujícím,dětem i jejich rodičům,kteří je podporují ve smysluplném trávení volného času,“ uvedla Dagmar Varousová, ředitelka černošínské základní školy.

Po slavnostním aktu bylo pro děti připraveno i pohoštění. „Je to sport, který mě baví a z úspěchů mám radost, i z toho, že nám poděkoval pan starosta. Dostali jsme poukazy na nákup sportovních věcí ve Stříbře, já bych si ráda koupila pevné boty na skautský tábor,“ uvedla Michaela Franková.

MarS

radnice2 radnice3 radnice4 radnice6 radnice7 radnice8 radnice9 radnice10 radnice11 radnice12 radnice13 radnice14 radnice15 radnice16 radnice17 radnice19 radnice20 radnice21 radnice23 radnice25 radnice26 radnice31 radnice32 radnice33 radnice34 radnice35