VYVRÁCENÉ STROMY UZAVŘELY OKOLÍ MŽE VE STŘÍBŘE

13 července, 2016|Posted in: Obecné

Chodci, kteří v ranních hodinách zmiňovanou lokalitou procházeli, si museli myslet, že v místě řádilo tornádo. Do řeky Mže totiž napadalo hned několik stromů, které byly vyvráceny včetně kořenových balů.

 „V důsledku deštivého a vlhkého počasí v minulém týdnu byly podmáčené kořenové baly, a několik lip a olší kvůli tomu skončilo v řece Mži,“ vysvětlil starosta Stříbra Karel Lukeš. Jelikož se jedná o vzrostlé stromy, na místo musela být povolána speciální vyprošťovací technika Hasičského záchranného sboru ze Zbirohu, aby se je podařilo vytáhnout na břeh.

Tím ale starosti ohledně celého místa nekončí. „Až se odstraní kmeny i kořeny, musí se prohlédnout podloží, protože stromy se vyvrátily nedaleko naučné stezky. Její část je proto v blízkosti vyvrácených stromů dočasně uzavřena,“ dále uvedl stříbrský starosta.

Jestli pád způsobil nějaké škody krom dočasného uzavření naučné stezky, zatím není známo. „Celá lokalita nejdříve musím být řádně prohlédnuta, až pak se mohou vyvozovat možné škody,“ zakončil Lukeš.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/nehody/pad-stromu-uzavrel-naucnou-stezku-20160712.html