VYDALI SE NA VEJŠLAP

29 září, 2016|Posted in: Obecné

Stříbro, Kostelec, Hněvnice a Kladruby si na sv. Václava vyšli na turistické trasy, jejichž cíl byl v jednom místě, a to ve Stříbře v Nádražní ulici. Zatímco přespolní šli trasou z domova do Stříbra, Stříbrští si udělali desítku kolem svého města. „Jde už o třináctý ročník Svatováclavského vejšlapu. Každý rok  se sejdeme v jiném cíli, tedy buď v Kladrubech, Kostelci, Hněvnicích nebo ve Stříbře, kde je přichystáno občerstvení s hudbou. Letos šlo celkem 218 účastníků, z toho bylo nejvíce stříbrských turistů, těch bylo 90, kosteleckých 29, hněvnických 37 a kladrubských účastníků bylo 62. Štafeta byla předaná, další rok se všichni setkají v cíli v Kladrubech,“ uvedl pořadatel Svatováclavského vejšlapu Karel Kašpar.
V areálu u Jevčáka bylo plno, starostové města obcí připili na zdar akce, předali si štafetu a pochválili účastníky. Nejmladší účastník byl z Hněvnic a nejstarší ze Stříbra, to byl Antonín David, kterému je už přes osmdesát let.
K občerstvení a dobré náladě připělo i sluníčko a také skupina Wyjou.
Mezi mladšími účastníky byla i desetiletá Nikol Dittmarová se sestrou a rodiči ze Stříbra. „Byla to pěkná procházka, trochu mě i bolí nohy, ale doma si odpočinu. Už jsem na podobném pochoďáku byla s mamkou vloni,“ uvedla slečna.
Z Kostelce do Stříbra přišla Olga Sejrková. „Vyrazila jsme s přáteli, ale pro mě to byla docela úmorná trasa, a to jsme si kus trasy ještě mohli vybrat ze dvou cest, šla jsem po jednodušší. Počasí pěkné, ale ten závěr si myslím, že míváme hezčí v Kostelci, protože jsme tam na zelené ploše a je tam i více míst k sezení,“ říká svůj názor a chválu na domácí Sejrková.
Každopádně ve Stříbře bylo také dobře a až příští rok půjdeme už  14. ročník společné akce, kdy turisty uvítá město Kladruby.
MarS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA