DOMOV PRO SENIORY OTEVŘEL DVEŘE VEŘENOSTI

9 října, 2016|Posted in: Obecné

Domov pro seniory sv. Jana Pavla II. ve Stříbře otevřel v pátek 6. října dveře široké veřejnosti. Lidé tak měli možnost podívat se, jaké služby domov nabízí, jaké je tam zázemí a zeptat se i na řadu věcí, které je zajímají. „Jde už o osmý ročník otevřených dveří, pořádáme jej každoročně v říjnu. Lidé se zajímají, někdy tu mají příbuzné či známé, jindy zvažují, že by sem někoho z rodiny přivezli. A také chodí ti, kteří jen tak rádi pomohou. Dokonce nám chodí pomoc i z jiných míst, jako například z Kostelec, tam, když pořádají Obecní ples, tak nám výtěžek věnují na nákup a zajištění potřebných věcí,“ uvedla ředitelka domova Teresa Kupcová.
Občas do domova chodí pomáhat i paní Milada Samcová. „Jsem už v důchodu, ale ráda tu občas zaskočím, třeba za dovolené. Klienti jsou milí a mají ze všeho radost, mají rádi sladké, ale třeba i klasické bramborové placky, těch jsem tu jednou dělala stovku,“ usmívala se Samcová, která přivedla i svou vnučku.
Práce v domově by měla být prý posláním, aspoň tak to vidí i Kristýnka Tvrdá ze Záchlumí, která zde dělá ošetřovatelku. „Dělám si zde praxi a přiznám se, že bych tu pak i ráda zůstala na plný úvazek. Mám to tu ráda, zdejší klienti jsou hodní, i když samozřejmě také mají někdy své nálady. A mám i srovnání, byla jsem pracovat i na LDN, a tam je to opravdu psychicky mnohem náročnější než zde. Těší mě, že mohu těmto lidem pomáhat, jsou vděční i za úsměv, jsem tu prostě pro ně,“ říká mladá ošetřovatelka.
MarS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA