ZÍTRA ZAHÁJÍ VÝSTAVU O ČESKÉM LESE

11 října, 2016|Posted in: Obecné

Putování Českým lesem, to je název výstavy fotografií, kterou ve středu 12. října  v 17 hodin zahájí v černošínském muzeu. Při vernisáži navíc dojde také k promítání krátkého dokumentu o krásách Českého lesa.
Antonín Hříbal je redaktorem a editorem Tachovského Deníku, fotografování je jeho velkým koníčkem a za deset let, co žije na Tachovsku, nejraději fotí právě v Českém lese. “ Je to moje velmi oblíbená lokalita. Vyrážím na výlety od Dyleně přes Havraň k Železné.  Nikdy nezapomenu vzít sebou fotoaparát a většinou i stativ. Při svých toulkách jsem nesčíslněkrát narazil i na pobytové stopy našeho největšího hlodavce bobra evropského. Za tu dobu by sedalo říci, že bobr téměř naplnil všechna možná teritoria, ale zároveň si zachoval plachost. Proto se ve svých fotografiích soustředím spíše na biotop, než na živočicha samotného,“ říká autor vystavovaných snímků Antonín Hříbal.
Co ještě návštěvníci uvidí? „ Připraveno je promítání fotografií pořízených v průběhu posledních deseti let v Českém lese, video pohlednic, ve kterých se snažím na několikaminutovém prostoru vtáhnout diváka na konkrétní místo či přiblížit život na louce, v lese nebo v bažinách. A také vyprávění zážitků při fotografování. Jakýmsi bonusem na závěr bude čtení povídky či povídek z vlastní tvorby. Mají společného jmenovatele totiž, že se příběh skutečně stal. Muzeum v Černošíně mne oslovilo, jestli bych místním neřekl něco o přírodě Českého lesa z pohledu laika a turisty se zájmem o přírodu i fotografování. Pozvání jsem přijal, protože si myslím, že pro ty, kteří na popisovaných místech byli, to bude třeba zajímavé připomenutí a pro ty, co tam nebyli, taková pozvánka do míst, kde ještě opravdu lišky dávají dobrou noc. Co mne ale potěšilo, že Černošín dokonce kvůli přednášce a promítání zakoupil novou velkou televizi, tu jistě v muzeu užijí i dál, tak to byl vlastně takový impulz,“ dodal autor s tím, že kdyby se návštěvníci v 17 hodin do prostoru nevešli, je ochoten udělat ještě jednu přednášku o hodinu později.
MarS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA