ZPÍVÁ A NEJRADĚJI S AMÁTOVKOU

17 listopadu, 2016|Posted in: Obecné, Rozhovory

Amátovka, to je kapela, která náš region prezentuje už od roku 1975, což je krásných 41 let. Za tu dobu se mnohé změnilo, odcházeli i přicházeli další muzikanti, zpěváci. Kapelníkem je Josef Konstantinovič z Černošína. Posledních sedm let je hlavní zpěvačkou jednašedesátiletá Zlata Kráčmerová, která do kapely dojíždí z Holýšova. Její spolupráce s kapelou přinesla přinesla plody v podobě tisícovek fanoušků. Více se o zpěvačce Zlatce dočtete v následujících řádcích.
 
Jak jste se s kapelou dala dohromady?
S Amátovkou zpívám už sedmým rokem. Poprvé jsme se setkali v německém v Schönsee při vystoupení. Spolupráce s Amátovkou je výborná po lidské i profesní stránce, je to dost velká kapela, ale v cizině jsem zpívala i s 26-ti člennou kapelou, tak mě velikost takových kapel nepřekvapuje.
Vy ale nezpíváte jen s černošínskou Amátovkou?
Mimo jiné působím ještě jako zpěvačka dalších v jiných čtyřech kapelách. Čas na hudbu si ale organizuji tak, abych byla pro mojí Amátovku vždy k dispozici. Pracuji s nimi velice ráda, máme velice milé, věrné publikum a hodně fanoušků, takže Amátovka má vždy přednost.
Máte mimo hudby ještě i jiné koníčky?
Koníčků mám spoustu, jsem blíženec, takže jsem velmi tvořivá, šiji, stavím, hraji na saxofon, organizuji zábavy pro dříve narozené, takové Setkání seniorů z regionu. A myslím, že velmi úspěšně, dle ohlasů.
Když se tak zamyslíte, je u nás dechová hudba hodně žádaná, či ji více chtějí v zahraničí?
Dechová hudba je jak v Čechách,  tak i v cizině velice oblíbená – je to naše pýcha národa. Zpívala jsem 27 let v cizině, prosazovala jsem českou hudbu, kde se dalo s největším dechovým orchestrem Německa – Elmar Wolf und die Neue Egerlander, kde jsem známá pod jménem Jana.
Vím, že máte za sebou řadu úspěchů, pochlubte se aspoň s některými?
Tak osm let spolupráce s německou televizí.  Nahrála jsem už třináct CD nosičů. Mám za sebou několik turné po Americe, Německu, Holandsku, Belgii, i ve Francii.  Vyhrála jsem i  1. místo v Německu  v Baden – Baden – Solo na Lžíce. Zpívala jsem na největší zaoceánské lodi M S-EUROPA. Skutečně mě těší bavit mojí prací a humorem své kolegy i moje milované publikum, které mi dává sílu.  Tu já pak mohu rozdávat dál a dál ku spokojenosti a štěstí všech, co nás tak rádi svojí přízní potěší.
Jaké máte další plány?
Pomoci Amátovce k co nejlepším úspěchům a vzhledem ke svému pokročilému věku (pokud to moje publikum dovolí)
vyrazím rázným krokem do muzikantského důchodu a přenechám své místo mladším kolegyním.
 
Co vzkážete posluchačům i čtenářům?
Vzkaz pro moje děvčata a chlapce z publika – DRŽTE SE A ZPÍVEJTE ——JÁ MUSÍM TAKY !
MarS
Foto: archiv Kráčmerová,  Sihelská
amatovka1 amatovka2 amátovka3