BUBENÍK LANG PŘEJE DO NOVÉHO ROKU POHODU

1 ledna, 2017|Posted in: Obecné

Nestárnoucí kapela, která neustále válcuje žebříčky, která je modlou nejen pro sedmdesáté ročníky, ale i dnešní zlatou mládež, pomalu bilancuje. Rok 2016 je pro muzikanty opět rokem úspěšným, odehráli desítky koncertů na nejvyhlášenějších festivalech i lukrativních scénách. Hvězda Turba prostě nezhasíná, stále září jako Nova.
A když se loučíme s rokem 2016, pozdraví své čtenáře a fanouška bubeník Jiří Lang, který je v kapele stálicí od počátku, tedy od roku 1981.
Jirko, kolik asi tak máte za sebou letos koncertů?
Takhle z hlavy asi neřeknu přesné číslo, ale bude to necelých 70 akcí po celé republice, některá místa známá, kam jezdíme pravidelně, jiná třeba úplně nově, kde jsme ještě nehráli.
Pamatuješ si na nějaké místo, kde myslíš, že bylo nejvíce fanoušků?
Těžko se to dohaduje, ale tipoval bych Vizovice. Ale za těch 35 let hrání jsme zažili na některých koncertech i 25 tisíc lidí.
Rok 2016 byl výročím, jako kapela jste slavili 35 let. Na jaře jste natočili i slavnostní DVD v plzeňské Besedě. Jak se Ti líbí?
Dívali jsme se na něj s kluky. Je to zase úplně něco jiného, než dříve. technika se za ty roky hodně posunula dopředu. Je to prostě nesrovnatelné s předešlými nosiči.
Co fanouškové, poznáváte někde stejné tváře?
No, jasně, občas za námi jezdí, někdy i dost daleko. Obecenstvo stárne s námi, ale chodí i noví, mladší ročníky, dokonce známe lidi, co za námi brali své děti a teď už i vnoučata.
Kde slaví (slavila) kapela Silvestra?
Odpočívali jsme, byli jsme doma s nejbližšími, den před tím jsme ještě měli koncert na Roudné v Plzni.
Vím, že máš dva chlapce, zdědili také hudební talent?
Klukům je 13 a 15 let, takže střední škola. Potatili se ve fotbale.Co se týče bubnování, tak mladší hraje, už má za se sebou i vystoupení.
 
Je nový rok, jaké máš přání či předsevzetí?
Těch by bylo, ale nejdůležitější je, aby všichni kolem mě byli stále zdraví, aby všude vládla pohoda. A pokud se zadaří, chtěl taky trochu pozměnit repertoár. Na něčem už pracujeme, ale zatím je to v začátcích.
Děkuji za rozhovor
MarS
ab0 ab1 ab2 IMG_1987 IMG_2010 IMG_2020 IMG_2032 IMG_2038