ZA EXOTIKOU DO MUZEA

9 ledna, 2017|Posted in: Obecné

Ve středu 11. ledna od 17 hodin se bude v černošínském muzeu konat klubový večer s Daliborem Bartošem z Plané. Ten přijede vyprávět a svém putování do vzdáleného Peru, do západní Sahary a dalších míst. Bartošovi je 65 let a rozhodně zažil mnoho zajímavého, o čem si řada z nás může nechat jen zdát. „Výčet mého cestování by byl asi velký, jen tak narychlo v kostce bych připomněl  pohoří Atlas, západ Sahary, rakouské jeskyně, cykloturistiku v Alpách, cestuji hodně i po naší vlasti,“ říká pětašedesátiletý cestovatel, který v Plané vede  kroužek horolezectví pro mládež i dospělé.

Nejraději cestuje na vlastní pěst. „Jen tak poznáte opravdový tamní život bez pozlátka a dalších příkras. Dává to i jistou volnost a pocit svobody. Můžete si říci, kde a kdy chcete zůstat déle, nebo jak chcete pokračovat dále. Například v Peru jsem poznal spousty úžasných věcí, dokonce mě potkal kuriózní úraz, který snad nikdo ještě nezažil a stálo mě to šití hlavy,“ smál se Bartoš.
Pokud vás zajímá, co to bylo za úraz a co vše si za zážitky plánský dobrodruh přivezl, přijďte ve středu do černošínského muzea. Kapacita míst je omezena, je lepší si zajistit místo na telefonu 606 370 225. Pokud bude velký zájem, je možno besedu cca za hodinu opakovat.
K besedě bude i výstava fotografií.
MarS
Foto: archiv Bartoš
bartos