OSLAVIL OSMDESÁTKU – DORT BYL S HOLUBEM

15 února, 2017|Posted in: Obecné

Velká delegace z Českého svazu Chovatelů se na Valentýna vydala do Luhova popřát jednomu ze svých nejstarších členů. Krásné kulatiny oslavil chovatel Stanislav Rumplík, který se narodil 17. února 1937, tedy slavil osmdesát let. Pan Rumplík se věnuje chovu holubů – staváků červených rovných, červených lysých a červených sedlatých.
Gratulantů přišlo hodně, samozřejmě převážně z řad chovatelů, kromě stříbrského předsedy MO ČSCH Antonína Stehlíka, přijel i kolegové z organizací ze Stříbra, ale také z Plzně, Nevřeně a Šťáhlav.
„Ze Stříbra nás přišlo pět gratulantů. Předali jsme dárky za celou naši organizaci. Manželka jubilanta Jaruška nám přichystala bohaté občerstvení. Došlo i na hodnocení chovů a vzpomínali jsme na různé společné příhody a akce, které jsme prožili. Dort byl samozřejmě stylový, byl na něm zobrazen nejlepší odchovaný holub z chovu přítele Stanislava Rumplíka – český stavák červený plnobarevný oceněný 96 body,“ uvedli Zdeňka Kantová s Antonínem Stehlíkem.  Svému příteli všichni popřáli pevné zdraví, pohodu, úspěch v chovu a mnoho radosti nejen s vnoučaty, ale také, ať mu staváci lítají a tleskají. (Tak se říká ptákům v letu, kdy se postaví kolmo vzhůru, přitiskne křídla k tělu a propadne se i o několik metrů)
MarS
Foto: Kantová
DSCN0581 IMG_4316 m_DSCN0576 m_DSCN0579 m_DSCN0583 m_DSCN0586 P2111020 P8261998