ZAUJALA JE HISTORIE HRADU I NÁLEZY!

7 června, 2017|Posted in: Obecné

V neděli večer se v černošínském muzeu uskutečnila zajímavá přednáška o hradu Volfštejně, kterou vedl Václav Menčík, předseda Spolku pro záchranu Volfštejna. Přednáška přilákala řadu zájemců, kteří obsadili všechny židle a také měli i různé dotazy. Současně byla zahájena výstava dokumentů, fotografií a popisů nálezů z hradu, které za 25 let své činnosti spolek nasbíral. „Největším nálezem byly dva stříbrné míšeňské groše, zde v černošínském   muzeu vidíte pouze fotografie, protože ty  jsou uloženy v krajském muzeu. Také hrot šípu, různá keramika, výstava je doplněná o řadu dokumentů a fotografií. Naše práce je dobrovolné ve volném čase, jezdíme sem proto, že tento hrad se nám líbí a před lety jsme tu často trempovali,“ vysvětlil Menčík. „Výstava zde bude do 30. června, probíhá vlastně v souladu s připravovanou premiérou filmu Volfštejn, jejíž promítání je plánováno 24. června v muzejních zahradách. Rád bych všem poděkoval za vstřícnost a návštěvu akce, zájem návštěvníků mě mile překvapil,“ dodal Václav Menčík.
Na přednášku přišla také paní Miluše Kroulíková z Černošína. „Vyprávění i promítání se mi velice líbilo, ba řekla bych přímo, že to bylo nad očekávání. Nejvíce mě zaujaly nákresy hradu. Teď už se těším na promítání dokumentu, nenechám si to ujít,“ uvedla Kroulíková.
Premiéra filmu Volfštejn bude 24. června v muzejních zahradách, při nepříznivém počasí pořadatelé avizují přemístění do černošínského kulturního domu. Program začíná pohádkou v 18 hodin, následují ukázky historického šermu, nebude chybět ani kejklíř a kouzelník. Závěrem bude ohňová show.
MarS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA