V PYTLOVĚ SI HRÁLI NA FILMAŘE

13 září, 2017|Posted in: Obecné

Letos se už potřetí konala otevřená animační dílna pro malé i velké zájemce. Akci animování podpořil Mikroregion Konstantinsko- lazeňsko v rámci grantového programu Haranti,a  to ve spolupráci s městem Černošínem.

Dílna se konala v sobotu v prostoru pytlovské návsi pod velkým stany. Pořadatelé si chválili velký zájem. „Letos šlo o rekordní účast, do dílny se přihlásilo na čtyři desítky zájemců od šesti let výše. Letos byl workshop s názvem Animujeme potřetí aneb staré příběhy ožívají  tématicky zaměřen na bytosti z dávných dob, které se pojí k místu našeho domova, na staré příběhy a vyprávění, které nám pomohly připomenout  i knihy od Miroslava Cvrka. Lektorovali  tradičně  zkušení lektoři z  plzeňské Animánie, kteří se animovanému filmu  věnují přes 12 let.   Děti i dospělí si mohli vyzkoušet roli scénáristy, výtvarníka, animátora, kameramana i režiséra. Letos jednoznačně zvítězila technika ploškové (placaté) loutky- papírové, plastelínové či např. z filcu. Všechny filmy, které vznikly, poputují k tvůrcům a  neformální sdružení Krea Pytlov se již těší za rok na čtvrté setkání s nadšenci animace,“ uvedla Jana Ježková.

Mezi malými tvůrci byla také desetiletá Kateřina Vávrová z Pytlova. „Já už jsem si zkoušela vyrobit film dříve. Letos jsem dělala část filmu o Nešikovné Evženii 3. Je to vlastně o dívce, která jde pro kouzelnou knížku, aby mohla odčarovat maminčino prokletí. Cestou se jí ale stane nečekaná příhoda,“ vyprávěla Katka. „Všechny filmy, co jsme zde vyrobili budou pak spojené do jednoho a pak nám jej pošlou e-mailem,“ dodala šikovná dívka.

Mars

Foto: archiv Ježková

_vQ8dHzNbKtxuW_sLrMBmgM4nrYmaIRzSpBuBsiik-SLg6SuHKLdwdEk2-5dMGf62DzzBkY 0-TCEANyUDFy2TJ_Q58lNi-colLFSXXI1iNSB_aWBkNe_jXvOA75Xe3A94p5zIOWNNgPoqI aFrwCS3ynPOoE-risTl-r8jViSvbNaW8vqDLVY1RVxjCUlk5J1dS1Ip5zIOWBdgPk5Hkm50 BSLWpXfIH9P9vCLo6quSS9QprceYctsv5zeObzN2ubDwujxfwzNOsKYV6B-yofSrjy0AN_k