VE STŘÍBŘE VOLILA MAMINKA PŘED PORODEM, V ČERNOŠÍNĚ ŠEL K URNĚ I KOCOUR

21 října, 2017|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Stříbro/Černošín – Volební okrsek číslo šest ve Stříbře je v budově Základní školy na Gagarinově ulici. Předsedkyní je Ilona Pospíšilová, zapisovatelkou Alena Staňková a komisi doplňují Václav Podlipský, Zdeňka  Niedermeierová a Marie Ďurová. Právě poslední jmenovaná si zcela nevědomky vzala k volbám své oblíbené tričko, které shodou okolností má kolem zapínání trikolóru. „Ani jsem si to neuvědomila, nosím jej často. Až tady mě upozornili, že jsem přišla stylově v našich národních barvách,“ usmívala se Marie Ďurová.

Nejstarším voličem, na kterého tam čekali, je Miroslav Nový ročník 1922.  „Uvidíme, zda přijde,“ krčili rameny členové komise. K volbám přišla i rodina Zemánkova s roční Karolínkou. Maminka Katka je ve vysokém stupni těhotenství. „Přišli jsme s manželem Radkem, záleží nám na tom, co se zde bude dít, děláme to přece i pro naše děti. Za tři týdny přibude naší jeden a půl-leté Karolínce sourozenec,“ řekla Kateřina Zemánková ze Stříbra.

V Černošíně hlídá komisi kocour Mourek, ale volit prý nemohl. „Nemá platný průkaz, proto jsme ho k urně nepustili,“ říká se smíchem předseda tamní volební komise Pavel Filipčík, který má v komisi také manželku Jitku a dceru Nelu. Dále je v komisi Petra Grigarová a zapisovatelka Alena Kadlecová. Potulný kocour jim prý vítá voliče. „Každý na něj reaguje  a pohladí si jej. Je to takový zdejší tuláček bez pána, nikdo se ho neujal, tak ho občas někdo nakrmíme. Dnes se mu tu obzvláště líbí, když ho každý hladí.  Jinak lidé jsou rozumní, trpělivě vyčkají, až na ně dojde řada, nejsou zde zatím žádné potíže. V pátek přišlo kolem 30% voličů z celkového počtu 901 možných voličů,“ dodal předseda Pavel Filipčík.
Mezi voliči byl také František Mička. „Mám zájem o veškeré dění v naší zemi a jdu volit, protože doufám i v lepší změny,“ řekl.
MarS
Cernosin1 Cernosin4 Cernosin5 Cernosin6 Cernosin8 Cernosin10 Cernosin11 Cernosin14 Cernosin19 Cernosin21 Stribro61 Stribro65 Stribro66 Stribro68 Stribro610 Stribro611 Stribro612 Stribro613 Stribro614 Stribro616