FARMÁŘSKÉ TRHY BUDOU V PLZNI NYNÍ KAŽDOU SOBOTU!

24 března, 2018|Posted in: Obecné

Farmářské trhy na plzeňském náměstí se nyní budou konat každé sobotní dopoledne. Pořadatel Tomáš Popp se tak snaží vyjít vstříc vysoké poptávce návštěvníků.

Na každé trhy dorazí několik tisíc nakupujících. „Dnes tu máme celkem 52 prodávajících stánkařů. Asi tak 70% jsou to lidé z našeho západočeského kraje, ten zbytek jezdí z okolních krajů, někteří i z Moravy. Lidé jsou spokojení, trhy tu dělám už devátou sezónu a je stále velký odbyt. Díky městu máme teď také nové stánky,“ uvedl Tomáš Popp.

Nabídka byla veliká, nelze vše vyjmenovat, nejvíce se nakupovalo maso, sýry, uzeniny, koláče, ale také pivo a víno. Každý si odnášel domů to, proč přišel.
S dětmi se na trh vydala i Lucie Hořavová z Plzně. „Nejdříve jsem musela koupit koláče, protože děti, jak je viděly, hned dostaly hlad. Byly makové a moc jim chutnaly. Ještě jsem koupila domácí marmelády a čerstvé těstoviny, zeleninu a nějaké sladké si ještě koupím. Je fajn, že budou trhy teď každou sobotu, ráda sem přijdu pravidelně,“ uvedla usmívající se Hořavová.
Stánkaři téměř nestíhali prodávat, stále proudící zákazníci se u jejich nabídek zastavovali. „Přivezla jsem kozí a kravské sýry ze Stříbra. Je o ně zájem, zejména ty kozí jdou rychle na odbyt. Jezdím sem už třetí sezónu a jsem spokojená, neplánuji tu sice být každou sobotu, ale dvakrát do měsíce zřejmě ano,“ uvedla Olga Lukšová ze Stříbra.
Farmářské trhy můžete navštívit každou sobotu od 8 do 12 hodin na plzeňském náměstí.
MarS
.
.
.