V KNIHOVNĚ KŘTILI UŽ TŘETÍ KNIHU ZUZKY SOUČKOVÉ

18 dubna, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Ve stříbrské knihovně se v úterý 17. dubna odehrál křest třetí knihy autorky Zuzany Součkové pod názvem Běh života s úsměvem.
Spisovatelka a blogerka Zuzana Součková ze Stříbra říká, že tak pokřtila své další dítě a k tomuto slavnostnímu aktu se připojili i její přátelé, rodina a čtenáři. Kmotry knihy, stejně jako u předchozích titulů – Když se dáma rozběhne a Deník běžkyně, byli Lubomír Smatana – reportér Českého rozhlasu, Markéta Součková – dcera autorky a zároveň dvorní ilustrátorka jejích knih, a její kamarádka od mládí, stříbrská rodačka,  se kterou za celý život nepřerušila přátelství, Alena Levá.
Knihu pokřtili sektem a popřáli jí mnoho spokojených čtenářů.
„Konečně jsem si uvědomila, jaká je Zuzana Součková spisovatelka, protože jsem náhodou viděla knihu Běh života s úsměvem v různých renomovaných knihkupectvích. Její knihy moc ráda čtu, ačkoli sama nejsem běžkyně. Ale vlastně tato poslední knihu o běhu není, ta je o běhu života, o tom, jaký vlastně život je. Líbí se mi styl a nadhled, kterým to Zuzka popsala. Je to taková naše Betty MacDonaldové či Halina Pawlowská. Konečně se znám s nějakou slavnou spisovatelkou,“ smála se Andrea Levá.
Mezi návštěvníky byl i Jan Schimmer ze Stříbra, který autorku zná i jako bývalou kolegyni ze zaměstnání. „Zuzka je pořád veselá holka, moc rád čtu její blog na idnes a také jsem ode dneška  vlastníkem celé trilogie. Už se těším, až si tu poslední knihu přečtu a přeji jí spoustu dalších podobných úspěchů,“ uvedl Schimmer.
Zuzana Součková svým čtenářům na jejich žádost slíbila, že psát nepřestane. „I když je to tedy řehole a k napsání knihy musí mít člověk nejen talent, ale také  trpělivost a vytrvalost. V neposlední řadě je potřeba mít i schopnost sedět na zadku a psát a psát,“ dodala se smíchem autorka Zuzana Součková.
MarS