ŠLI BÍLOU STOPU, OPEKLI PÁRKY, POČASÍ PŘÁLO

1 dubna, 2018|Posted in: Obecné

Na bílou sobotu se pravidelně koná černošínský jarní výšlap pod názvem Bílou vlčí stopou. Spojené názvu někdy zavádí na myšlenku, že se turisté vydají sněhovou nadílkou za vlky, ale název je odvozen právě od Bílé soboty a regionu pod Vlčí Horou.
Trasa se dříve obměňovala, ale poslední roky zůstává stejná, jde o deset kilometrů kolem Dravic a Lhoty. Důvod je jednoduchý, jde o pěknou zpevněnou cestu, díky níž se mohou zúčastnit i rodiny s kočárky a koly.
„Letos se registrovalo přes sedm desítek turistů a zhruba dalších dvacet lidí šlo bez registrace. V půli cesty na každého čekalo občerstvení, lidé si mohli opéci párky na ohništi a posedět. Zpočátku jsme se obávali počasí, předpověď hlásila chladno a déšť, ale nakonec bylo ideální, nespadla ani kapka a byla i ideální teplota na pochod,“ uvedl starosta Černošína Miroslav Plincelner.
Právě déšť velmi často zájemce o výlet odradí. „My chodíme každým rokem, ale vloni pršelo a byla zima, tak jsme výšlap vynechali. Ale letos je příjemně. Tato trasa nám vyhovuje, je v rovině, navíc ji dobře známe, protože se tam občas touláme s pejskem. Letos máme i zajímavou pamětní medaili ze dřeva,“ usmívali se manželé Vlasta a Bohumil Ranšovi z Černošína.
Z Tachova přijela také Alena Malá s partou. “ Přijali jsme pozvání kamarádky Ivanky z Černošína a jedním dechem musíme říci, že je to krásně připravená akce, trasa přírodou, lesem, vhodná pro všechny včetně kočárků. K tomu navíc bonus příjemného počasí, startovacího gročku, klobásky i kávy na trase. To máte v nohou deset kilometrů hned,“ smály se Alena Malá   a její kamarádky z Tachova a Lesné.

MarS