BORSKÝ PARK HOSTIL BĚŽCE Z REGIONU, HLAVNĚ Z TACHOVSKA

25 června, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

V Borském parku se v neděli 24. června odpoledne konal Charitativní běh, ze kterého odešlo všechno startovné na pomoc černošínskému středisku Víteček. To se v posledních měsících ocitlo ve velké finanční krizi a nezbývá mu na základní provoz v péči o handicapované děti i dospělé. A proto se lidé spojili a připravili tento běh. Na start se postavilo na šest desítek malých i velkých účastníků, někteří vzali i své čtyřnohé miláčky, další přijeli i s kočárky a batolaty. Na místě bylo bohaté občerstvení od sponzorů, akci moderoval Petr Handl z Českého rozhlasu Plzeň. Vše zaštítilo město Černošín, organizace Rozběháme Česko. cz, redakce QAP.cz  a další.
Na místě byli také zástupci střediska Víteček, které vede ředitel Tomáš Rusňák. „Moc si vážíme takové, v podstatě neobvyklé, pomoci. Když se tu rozhlížím, je úžasné, co vše je připraveno, kolik lidí nás přišlo podpořit a mohu říci, že jsem ani nečekal takové velké akce. Moc za všechny děkuji,“ uvedl Tomáš Rusňák.
Na charitativní běhy často chodí plzeňská Jolana Kovandová, která o týden dříve přišlo pomoci i Domovince. „Jsem Plzeňačka, já se tu narodila, bydlím tu a ráda všechny akce zde podpořím. A pocit z běhu je úžasný, nabíjí mě a když tím navíc mohu i pomoci, tak je to ještě lepší. tato akce byla super organizována, ceny byla doslova bomba! Tolik úžasných věcí. Ráda zase poběžím, pokud to bude potřeba. Díky,“ vzkazuje Jolana Kovandová z Plzně.
Velký dík organizátorům akce posílají také rodiče Kačenky Vítečku Katka a Milan Kozákovi z Plané. „Děkujeme moc. Za všechno, za organizaci, za pomoc, za to, že jsou ještě lidé, co jim není osud druhých lhostejný,“ říkají spolu s rodinou Směšných z Ostrovců, kteří také dříve služeb Vítečku využívali.
Velký dík patří Zdence Kamišové.

Foto: Daniel Beran? Jan Pakosta, Dalibor Bartoš, Michaela Havlíčková

.
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA