CYKLO-KORIDA SPLNILA OČEKÁVÁNÍ – 84 JEZDCŮ PODPOŘILO HANDICAPOVANÉ!

6 července, 2018|Posted in: Obecné

V Sulislavi se konal už desátý ročník cyklo závodu pod názvem Sulislavská cyklo-korida. Té se mohou účastnit sportovci tak zvaných Stříbrských ostrůvků, tedy obcí Sulislav, Sytno, Svinná, Vranov a Lhota. Letos se do akce přihlásilo 84 startujících a výtěžek ze startovného šel na dobrou věc – na podporu černošínského Střediska Víteček pro handicapované.

.

Více o akci řekl hlavní pořadatel Václav Trnka. „Jelo přes osm desítek závodníků, z toho bylo 34 dětí. Pro děti byly připraveny krátké tratě 500 metrů, 1 500 metrů a také i pět kilometrů, kde ale už děti musely mít doprovod. Další kategorie byly ženy, na ty čekala trať deseti kilometrů a pak už byly tři mužské kategorie – do 40 let, do 60 let a nad 60 let, také v délce 10 kilometrů. Samozřejmě nechyběla ani kategorie Elite na 30 kilometrů,“ vysvětlil Václav Trnka.
Protože u trati byly také desítky fanoušků, tak v průběhu postupného vyhlašování výsledků proběhla také soutěž pro veřejnost na tandemu, tedy dvojice jezdily na dvojkole na čas. Tato soutěž vyvolala velké ovace. „Musím říci, že to mělo velký úspěch. Na startovném se vybralo úctyhodných 11 239 korun a ještě k tomu musím připočítat dobrovolnou sbírku ve spolupráci s ČSOB, kde se vybralo 1750 korun.  A tato celková částka byla ještě skvěle zhodnocena, kdy ČSOB přidala jednou tolik, kolik se v Sulislavi vybralo. A Tak mohu dnes za všechny hrdě říci, že Středisko Víteček dostane v dalším týdnu celkem 25. 978 korun, a to je za mne krásný výsledek naší první sbírky,“ uvedl Václav Trnka.

.

Desátá cyklo korida je za námi a pro zajímavost mohu uvést i několik střípků z akce. Nejstarším účastníkem byl v kategorii nad šedesát let původní zakladatel tohoto závodu Pavel Dub, bez něhož by prostě Sulislavská cyklo-korida být nemohla. „Díky němu se konal už desátý ročník a všichni mu za to dnes děkujeme,“ říká Trnka.
Nejdelší tantem deseti kilometrů ujel Aleš Vacek a Vladimír Finna, ti dokázali k tomuto počinu podnítit i další sportovce.

.

Dětské kategorie vyhlásila zástupkyně Střediska Víteček, pro všechny účastníky bylo připraveno pečené sele a také muzika.
„Určitě bych chtěl poděkovat všem, kdo se zapojili a pomohli celý den uskutečnit. Bez pomoci asi patnácti lidí by to nebylo vůbec možné. Díky,“ dodal závěrem Václav Trnka.
.
.
MarS
Foto: Dušan Kohut
.
.