POSELSTVÍ Z VĚŽE JE BOHATŠÍ O VZKAZY Z LETOŠKA

24 července, 2018|Posted in: Obecné

V Černošíně došlo v pondělí ke znovu otevření kovové schránky, která byly v kopuli věže kostela sv. Jiří. Ta obsahovala dokumenty z roku 1963 a 1996, starší se nacházejí v depozitu v tachovském archivu. Více uvedl starosta města Černošína Miroslav Plincelner. „Starší dokumenty už zde ve schránce nejsou, jak jsme zjistil, ty už jsou v tachovském archivu. Ve schránce tedy byly dokumenty z roku 1963, také nějaké zprávy v voleb v roce 1960 a pamětní zápisy. Z Roku 1996 pak zde byly staré pohledy, dnes už památeční, protože za poslední roky Černošín hodně změnil svou tvář a náměstí už v tomto stavu nemáme. Nalezli jsme i zápis z národního výboru z roku 1990, zápis firmy, která v těch letech kostel opravovala, zpravodaj a informační leták. Zajímavá je také publikace, která byla vydaná k 700 letům města Černošína. Zvažuji, že by stála za znovu dotištění pro další zájemce,“ uvedl  černošínský starosta.
Do schránky nyní přibyly dokumenty z posledních dvou let. „Budoucí generaci přikládáme kopii smlouvy o předání černošínského kostela sv. Jiří od církve městu, současné fotografie, dnešní tachovský deník s datem 23. července 2018. letáčky, a nějaké peníze, dokonce i gastroturku, třeba budoucí generace zaujme. No a nyní se domlouváme s firmou, která upevní novou hrotnici a kopuli s poselstvím a opravený kříž na kostelní věž,“ uvedl Miroslav Plincelner.
Firma v pondělí už započala práce s plošinou,ale prozatím k usazení nedošlo. Každopádně by se tak mělo stát v nejbližších dnech.
MarS
.
.