ZA PÁR KAČEK PRO TACHOVSKÝ HOSPIC

8 července, 2018|Posted in: Obecné

Za pouhých pět korun mohou mít velmi dobrý pocit z pomoci druhým lidé, kteří si v plánské knihovně koupí vyřazenou či donesenou knihu, nebo si zakoupí drobný suvenýr ruční výroby.

Už od jara letošního roku pomáhá plánská knihovna prodejem vyřazených knih či knih darovaných Hospici sv. Jiří v Tachově.

Více nám o tomto krásném počinu řekla Ivana Vasuková.  „Jedná se o vyřazený fond knihovny nebo knihy, které nám přináší obyvatelé Plané. Koupí knihy za pět korun se přispívá na dobrou věc. Peníze jsou předávány Hospici sv. Jiří v Tachově. K poslednímu dubnu bylo předáno už dva a půl tisíce korun a další obnos se v pokladničce hospice hromadí,“  uvedla Vasuková.

Zájemci mohou pomáhat i dál celé léto. „Pro velký zájem ze strany veřejnosti budeme v bazaru pokračovat celé prázdniny. Kromě bazárku knih jsou na podporu hospice k prodeji přímo v infocentru malé suvenýry z rukou šikovných plánských řemeslníků, například z Ateliéru Karlín. Děkujeme všem, kteří zakoupením knížky nebo suvenýru hospici pomáhají,“