CITERY I PRÁSKÁNÍ BIČEM, NAKONEC I CARPATIA CASTLE + ŘEMESLA

20 srpna, 2018|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

V sobotu 18. srpna se v černošínské muzejní zahradě konal Den řemesel. Ten návštěvníkům nabídl podívanou do historie řemesel, taneční vystoupení v dobových kostýmech, mistra biče. Navíc si každý mohl vyzkoušet cokoliv, v nabídce byly i zajímavé workshopy. „Kdo chtěl, mohl si zkusit výrobu ze šustí, psaní starým způsobem, přímo brkem, byla zde možnost linorytu, korálkování a další workshopy,“ uvedla Zuzana Vávrová.
Na Den řemesel se vydala také místní Jana Valovská. „Mně se tu moc líbilo, nakoupila jsem si domů různé dobroty, perníčky, ale také zápichy do květináčů, zvonečky. Dostala jsem keramického ptáčka, potkala tu spoustu přátel. Akorát je velké horko, ale v příjemném zázemí pod stromy, takže jsem spokojená,“ uvedla Valovská z Černošína.
V programu byla i přehlídka dobových kostýmů, které šije Jarmila Teplá z Cebivi. „Přivezla jsem do Černošína kolem dvou desítek kostýmů. Předváděly je děvčata od nás z Cebivi. Jsou moc hodné, pomáhají mi kdykoliv potřebuji. Za to jim moc děkuji,“ uvedla tvůrkyně kostýmů.
Akce se dle pořadatelky povedla. „Myslím, že každý se tu mohl vybrat to, co jej zajímalo. Ať už v programu nebo v tvůrčích dílnách. Moc děkuji všem, co se na akci podíleli, městu Černošínu, Mikroregionu Konstantinsko-lázeňsko i všem dalším,“ dodala Vávrová.
MarS
Foto: Martina Sihelská, Simona Rosová (večerní)
.
.
V