ZE SLAVNOSTÍ VÍNA A MEDU

14 září, 2018|Posted in: Obecné

Dne 8.9.2018 se na nádvoří kladrubského kláštera uskutečnila akce s názvem Slavnosti vína a medu. Kde jinde, než zde můžeme prezentovat činnost kroužku a prodat něco málo ze včelích produktů jako výsledek celoroční práce u včel?

Pro malé i velké návštěvníky bylo připraveno poznávání včelařsky významných rostlin, každý si mohl pod mikroskopem prohlédnout včelí žihadlo, ústní ústrojí, přední pár nohou, příp. roztoče kleštíka. Někteří ze zájemců nahlédli i do našeho „cvičného“ úlu s fotorámky. Vše samozřejmě pod odborným dohledem těch nejzkušenějších, dětí, které neúnavně odpovídaly návštěvníkům na jejich dotazy.

A protože na kroužku kromě práce a učení se také tvoříme, mohli jste si spolu s dětmi umotat voskovou svíci z mězistěny nebo ulít svíčku ve tvaru včelího úlu. Pro ostatní byla tato voňavá krása připravena ke koupi u nás ve stánku. Spolu s ochutnávkou letošního medu si někteří návštěvníci odnesli domů i sklenici této zdravé dobroty. 

Základní organizace, jako náš zřizovatel, doplňovala vědomosti zájemců o včelaření výstavou úlů, medometů a dalších včelařských pomůcek. Nezapomnělo se samozřejmě také na krásná výtvarná díla dětí z místní MŠ a ZŠ.

Děkujeme všem, kteří se u nás zastavili. Za Včelařský kroužek Kladruby Pavla Kovaříková

Foto Monika Šavlová

 

.