PETR BATĚK: ZE ZÁKULISÍ NATÁČENÍ FILMU JAK SE MOŘÍ REVIZOŘI!

15 září, 2018|Posted in: Obecné, Rozhovory

Herec Petr Batěk má letos velmi plodný rok. Nedávno vydal svou sbírku básní Výkřik motýla, pozornost také budí jako muzikant a herec na prknech, co znamenají svět, a to na několika scénách. A nyní jej uvidíte  v premiéře filmu, Jak se moří revizoři, kde bude tvořit ústřední pár s nadanou Danou Morávkovou.

Kdo připravil scénář k filmu?
Jde o nízkorozpočtový film z dílny Evy Toulové. Diváci budou možná znát její první celovečerní film Šťastná, nebo dokument Camino na kolečkách,  který sbírá jednu filmovou cenu za druhou.

O čem vlastně film Jak se moří revizoři bude? 
Hlavně doufám, že to bude komedie, u které se diváci pobaví. Hraji tam  revizora městské hromadné dopravy ve středním věku, který vede obyčejný, stereotypní život a chce s tím něco udělat. Společně s manželkou (Dana Morávková) mají dospívající děti a ty jim připravují různá překvapení. Například syn je na nejlepší cestě stát se obávaným zločincem, dcera je  přelétavá a užívá si více partnerů najednou. Manželka pro změnu sbírá
obaly od potravin.. prostě rodina, jak má být. Moje postava touží po změně a hledá smysl života.

Jak se spolupracuje s Danou Morávkovou? 
Výborně. Dana je velice milá a příjemná žena. Také je to herečka pracovitá a poctivá. Moc rád jsem se s ní při natáčení filmu potkal.

Když jste ve filmu ten revizor, jak jste zvládali natáčení v MHD? 
No, to bylo velmi zajímavé. Natáčeli jsme totiž za plného provozu v centru Prahy. Občas se stalo, že někteří cestující prostě přehlídli kameru a začali hledat po kapsách jízdenky. Zdálo se, že někdo dokonce i  panikaří. Byl to zajímavý pocit, ale k rozhodnutí, stát se skutečným revizorem, mě nedovedl.

A co ten váš taneček v ručníku, který jsme viděli v jedné z ukázek filmu? 
To bylo takové malé nutné zlo. Nejsem totiž ani tanečník, ani striptér, takže podobné scény musím spíš překonávat, než abych si je užíval. Vtipné bylo pozorovat tvůrčí tým, včetně režisérky, jak se na natáčení
scény těší. Dokonce mi část situace doslova předtančili. Teď vím jistě,  že tanec v ručníku zase dlouho provozovat nebudu.

Kdy bude premiéra filmu?
Pokud jsem dobře obeznámen, tak by měla být 18. října letošního roku. Kdy a jak, to ukáže až propagace.

Foto: archiv Batěk a Martina Sihelská

.

.