NA ZÁVOD BĚH NA LOKET SI TROUFLO NA PĚT STOVEK ÚČASTNÍKŮ

23 září, 2018|Posted in: Obecné

V sobotu 23. září se konal Běh na hrad Loket, který je součástí seriálu Běžíme na hrad. Počasí přálo, ačkoliv pominuly vyšší teploty, na běh bylo kolem dvaceti stupňů. Počátek závodů patřil těm nejmladším účastníkům. „Všechny dětské tratě na 100, 300, 600 a 1200 metrů byly vyznačeny v těsném okolí zázemí závodů a zčásti kopírovaly Pohádkovou cestu. Sami malí závodníci si tak cestu pohádkou mohli užít během dne dvakrát. Ve všech dětských závodech se účastnilo zhruba dvě stovky  holek a kluků, především z atletické líhně z oddílu Triatlet KV, který  navíc pomáhal i s organizací celé akce. Došlo dokonce na trochu legrace, když si nejmladší kluci na trati na 100 metrů neporozuměli s moderátorem a „utrhli“ se nám na startu. Zaběhli si nakonec svoji stovku nakonec tedy ještě jednou při opakování tohoto závodu,“ uvedl organizátor závodu Martin Plecitý.
Pohádkové bytosti pak zabavily hlavně ty děti, jejichž rodiče se připravovali na pětku a patnáctku. Ale i dospělí si mohli užít trochu pohádky, pro ně tu byl běh na 250 metrů v těžkém brnění. A kdo chtěl, mohl si vychutnat i  lanové centrum, kvízovou hru Tajemství hradu nebo dvě šermířská vystoupení skupiny Duellanti, která se stala již nedílnou součástí seriálu.
Pětku a patnáctku si zaregistrovalo dohromady necelé tři stovky běžců, a to jak dospělí, tak i mladší 18 let.
Běh byl zajímavým přírodním terénem, některé sportovce překvapila i rozkývaná lávka přes řeku a mnoho schodů ke hradu samotnému, jako běžce týmu QAP.CZ Michaelu Havlíčkovou z Klášterce nad Ohří  a Rudu Podskalského z Plané. „Říkal jsem si, běhám delší tratě, než je pětka, tak jsem to hned na začátku napálil, ale popravdě řečeno, poslední kilometr jsme hodně zvolnil. Rozkývaná lávka mě docela rozhodila a běh do kopce a schodů, to bylo docela dost, jedny schody jsem prostě vyšel,“ řekl Podskalský z Plané, který Loketskou pětku dal za skvělých 24 minut. Havlíčková vzala běh spíše odpočinkově. Já už tady ten závěr závodu znala, takže jsem se moc nikam nehnala a byla spíše oporou kamarádce, která teprve začíná běhat. Osobně vůbec nemám ráda lávku, na té se bojím a schody prostě normálně vycházím. Vždyť sport je pro zábavu, nemusí se pořád sbírat jen umístění,“ řekla s úsměvem Michaela Havlíčková z týmu QAP.CZ.
Závod si užila i spořická Petra Černá.  „začala jsem běhat před čtyřmi měsíci, trénuji tak čtyřikrát týdně dle nálady. Tady na Lokti se mi líbí, je to skvěle organizovaný závod a krásná trať přírodou,“ řekla Černá ze Spořic u Chomutova.
Vítězem závodu na Patnáctce se nakonec po vynikajícím výkonu stal Radek Sedněv, který z loňského nejlepšího času ubral minutu a druhému závodníkovi v pořadí utekl téměř o sedm minut. Potom byl závod v dalších pořadích již vyrovnanější. V ženské kategorii zvítězila Ulrike Schwalbe, která k nám přijela z Německa. Ta po výborném výkonu obsadila nakonec celkové 4. místo ve společném pořadí i mezi muži, přičemž na druhého a třetího muže jí scházelo nakonec jen něco málo před minutu na druhé a zhruba 20 vteřin na třetí místo.

Výsledky:

15 km muži:
1. Sedněv Radek (Triatlet KV) 56:10;
2. Otakar Maceška (SC Wiesauplast) 1:02:56;
3. Jirka Honzajk 1:03:37

15 km ženy: 

1. Ulrike Schwalbe (GER) 1:04:09;
2. Michaela Riegerová (Vyběhej se) 1:07:10;
3. Anežka Křížová 1:07:51

5 km muži:

1. Jiří Bretšnajdr 20:01;
2. Lukáš Hamata (Triatlet KV) 20:38;
3. Michal Kučera (Kucci runners) 20:49

5 km ženy:

1. Jarmilka Herbst (DoHajeRun Team) 22:19.
2.Daniela Nováková (Březová) 23:44;
3. Petra Novotná (MP3 Novotní) 23:51
Další pořadí najdete na stránce: http://bezimenahrad.cz/loket_h3  , kde jsou všechny výsledky a postupně se objeví i fotogalerie.
Foto: Sihelská, Bartoš, Havlíčková
.