ŠMUDLINA SLAVILA NAROZENINY A KŘTILA KALENDÁŘ

1 října, 2018|Posted in: Obecné

Velká narozeninová oslava se koncem září konala v tachovském psím útulku U Šmudliny. Na oslavu přišli také gratulanti, aby útulku ke třináctým narozeninám popřáli hodně štěstí a přinesli různé dárečky pro čtyřnohé kamarády. Oslavu doplnil také program, jak uvedla vedoucí Gabriela Jägerová. „Akci jsme zahájili křtem charitativního kalendáře na další rok, který nafotila Michaela Blumová.  Kalendář bude ve dvou podobách, nástěnný a stolní a zájemci jej mohou zakoupit u nás v tachovském útulku. Paní Lucie Milbachová upekla pro návštěvníky spoustu cukrovinek se psími motivy a narozeninový dort v podobě kosti, který se vydražil za 3 500 korun. Členové z Kynologického klubu na Minerálce v Tachově předvedli ukázku výcviku psů. Naše fotografka pak zvěčnila páníčky se svými psy ve fotokoutku. A závěrem se promítal příběh s názvem Vždy je cesta aneb ztracený bílý muž a pochroumaný pes napříč kontinenty,“ uvedla vedoucí útulku.
Útulku také významně pomohl cestovatel a spisovatel Jan Drobný. „Promítali jsme film z mého cestování a lidé přispěli. Všechny takto vybrané peníze jsem rád věnoval útulku a vím, že ty peníze budou dobře využity,“ uvedl Jan Drobný.

Šmudlina si svůj narozeninový den tedy užila ve velkém. „Dostali jsme spoustu darů, lidé nám také pomohli koupí upomínek z našeho útulku, prodával se dobře i kalendář. Za podporu všem moc děkuji. Vážím si toho,“ dodala Jägerová.
Autor fotografií: Sam Marešová
.