V OBLACÍCH I NA ZEMI

14 února, 2019|Posted in: Obecné

V černošínském muzeu pořádali nevšední přednášku. Pozvání přijal historik Daniel Švec z Mariánských Lázní. Přijel vyprávět o válečných letcích, kteří všemi možnostmi bránili svou zem proti okupantům. Během přednášky s promítáním ukazoval Daniel Švec i různé artefakty z války, předvedl názorně, jak to vypadalo u příjmu do letectva. Vše bylo doplněno video projekcí.
Mezi návštěvníky muzea byli také žáci černošínské školy Matyáš Kaňka a František Krejča. „Byla to zajímavá beseda, hodně jsme dozvěděli a naučili. Něco už známe ze školy, ale tady jsme se dozvěděli i více detailů z té doby,“ shodli se mladí posluchači.
Stejné pocity si domů odnášela i černošínská Marie Čampulová. „Bylo to úžasné a mě navíc potěšil fakt, že tu přednášel můj učitel z Univerzity třetího věku, kam jsem jezdila do Stříbra,“ usmívala se Čampulová.
Po přednášce byla i volná diskuze, kdy si návštěvníci prohlíželi vystavené artefakty a ptali se na účel. „Bylo tu skvělé publikum a zapojilo se do dění. Potěšilo mě i to, že přišli žáci základní školy a opravdu projevili zájem o historii. Představil jsem zde i svou publikaci V oblacích i na zemi,“ uvedl Daniel Švec.
.