V PŇOVANECH OTÁČÍ DALŠÍ ČÁST KONSTRUKCE MOSTU

4 února, 2019|Posted in: Obecné

V neděli 3. února se u železničního mostu v Pňovanech opět sešli příznivci železnice. Začalo avizované otáčení druhé části ocelové konstrukce mostu. A díky skutečně zimnímu počasí s celodenním sněžením si fotografové užili krásné přírodní scenérie. I pro ně také přijel tak zvaný Soubor kreténů z Kozolup, kteří fotografům poskytli zázemí u stanu s občerstvením.
Akce bude trvat několik dní, jak uvedl specialista Správy železniční dopravní cesty Petr Žákovec. „První díl je už usazen, a dnes jsme začali s druhou částí. Konstrukce se otáčí velmi pomalu a doslova po milimetrech. V půlce března bychom měli otáčet třetí a poslední díl ocelové konstrukce a pokud půjde vše podle nynějšího,  plánu, tak by mohl být most průjezdný od 30. dubna,“ uvedl Žákovec.
Mezi sledujícími byli také Monika Jansová a Eduard Nevěčný ze Stříbra, kteří přijeli vlakem. „Spojili jsme to jako zajímavý výlet s pěší cestou zpět. Je to opravdu podívaná, kterou jen tak asi už neuvidíme. Navíc je nádherné počasí, pořád sněží, takže se těšíme i na krásných třináct kilometrů do Stříbra bílou krajinou,“ uvedli stříbrští turisté a smíchem dodali. „No, točí se tu most, ale jen ten náš pňovanský, nikoliv televizní chánovský.“
foto a video: Martina Sihelská
.