TUTO NEDĚLI MŮŽETE SPORTOVAT PRO DOBROU VĚC!

9 května, 2019|Posted in: Obecné

Výtěžek z TCKROSU, jak se akce jmenuje, půjde na nákup nezbytného zdravotnického materiálu, jako jsou třeba kyslíkové přístroje nebo dávkovače léků.

Tachovský hospic funguje už třetím rokem, stará se o čtyřicet až padesát klientů ve městě a okolí. Čtyřiadvacetihodinová terénní služba pochopitelně vyžaduje kvalitní zdravotnické vybavení. Jenže hospic dostatek peněz na něj nemá, i proto se znovu rozhodl uspořádat benefiční běh.

Podle pořadatelky běhu a pracovnice hospicu Lucie Davidové je v současnosti řada pomůcek pro terénní pracovníky tak trochu nadstandard, tedy nedostupná.

A to přesto, že jejich služba je nepřetržitá a nabízí lidem pomoc v těch nejtěžších chvílích. Hospic a jejich pracovníci potřebují  nutně třeba kyslíkové přístroje, lůžka nebo injekční dávkovače léků. Tyto zdravotnické pomůcky jsou pro hospic cenově nedosažitelné, například nejlevnější kyslíkový přístroj stojí 25 tisíc korun. A právě na ně výtěžek z benefičního běhu půjde.

Udělat něco pro zdraví a navíc pomoci

Běh se uskuteční v neděli 12. května v Tachově na Rychtě. Ve 12 hodin je registrace. Akce nabídne několik tras pro více kategorií. Nejdříve startují děti, ty mají trasy od 600 do 1200 metrů. V půl druhé je vystřídají chodci, ti vyjdou na trasu dlouhou 3 600 metrů. Ve 14 hodin pak začne hlavní závod, startující poběží stejně dlouhou trať, tedy znovu 3 600 metrů.

Startovné je 100 korun pro toho, kdo se zaregistruje předem. Na místě se platí 150 korun. Kdo se běhu nezúčastní a přesto by chtěl Hospicu sv. Jiří pomoct, může darovat jakoukoliv částku na účet, který najde na jejich webových stránkách.

Už 6. ročník TCKROSU je součástí celorepublikové akce Běhy pro hospice, kdy se podobným způsobem prezentuje dalších 13 hospiců v Česku.

autoři: Martina SihelskáKateřina Jiřincová|zdroj: Český rozhlas Plzeň