LÍVANCOVÝ BĚH V TOUŠKOVĚ

23 července, 2019|Posted in: Obecné

Tak zvaný Lívancový běh se v neděli konal ve Městě Touškově. Star byl u rybníka a zájemci si mohly sami vybrat, jak dlouhou trasu uběhnou. Jedno kolečko má 650 metrů, možnost byla až osminásobné oběhnutí, jak uvedla jedna z pořadatelek Kateřina Duchková.  „Pro nejmenší děti byla i minitrasa na sto padesát metrů. Vetší děti a dospělí už museli oběhnout aspoň jedno kolečko. Našli se i takoví, že dali celých osm kol, tedy něco přes pět kilometrů,“ uvedla Duchková.
Na hlavní start se nakonec postavilo jen kolem čtyř desítek závodníků. „Moc nás to mrzí, prostě prší, před závodem tu byla doslova bouřka a tak nakonec většina zaregistrovaných prostě nedorazila. Ale i tak si myslím, že si běžci závod užili a lívance jim chutnaly, žádný nám nezbyl. Další běh chystáme na 25. srpna,“ dodala Duchková.
Nejlepším běžcem byl sedmnáctiletý Jakub Krejčí z Hrádku u Rokycan, který trasu 5,2 km uběhl za 22 minut. „Nejsem vysloveně běžec za nějaký tým, běhám si tak pro radost, když mám čas. Je to sport, co mě baví. Zvažuji, že bych u nás v Rokycanech zavedl nějaký oddíl jako přípravku běžců,“ řekl Krejčí.
Mezi nejmladšími běhala i šestiletá Zuzanka Bartošová. „Já běžela jedno kolečko a závodili se mnou taky rodiče a děda. Pak jsem si vyzkoušela tu velkou koloběžku, co tady mají vystavené. Doma také jednu mám,“ pochlubila se malá běžkyně.  vystavené koloběžky nakonec jen ta pro zábavu vyzkoušela většina běžců.
MarS
.