VLAJKA ZE STŘÍBRA NA FESTIVALU VE ŠPANĚLSKU

14 října, 2019|Posted in: Města, Obecné

Ve září jsem měla jedinečnou možnost zúčastnit se soutěžního festivalu orchestrů ve španělském Lloret de Mar a v Barceloně a zahrát si zde na housle v netradičním orchestru Společnosti pro hudební výchovu ČR Czech music teacher´s orchestra. Tento originální orchestr učitelů hudební výchovy z různých míst České republiky své vystoupení nacvičil během pouhých šesti zkoušek na Letní dílně hudební výchovy v Mělníce v srpnu 2019, 24. 8. koncertoval v pražském Rudolfinu a pak se vydal v září na mezinárodní soutěžní festival orchestrů Golden Sardana.

Orchestr reprezentoval ČR, a proto jsme se jako muzikanti oblékli do tradičních českých barev – červené, modré a bílé. Logo našich triček Toquem amb el cor (překlad z katalánštiny – „Hrajeme srdcem“) dokonale vystihlo celou atmosféru naší hudební souhry. Při soutěži v divadle jsme se stali jednou velkou muzikantskou rodinou, a to nás vyneslo v ohodnocení poroty na místa nejvyšší. Získali jsme „srdce porotců“ a vyhráli dvě zlatá pásma.

Byla jsem pyšná na to, že naše španělské kroky po celou dobu doprovázela vlajka, kterou mi zapůjčili na radnici ve Stříbře, ať už to bylo při zkoušce v hotelu, v slavnostním průvodu přímořským městem, na soutěži v místním divadle, či při koncertování na pláži.
Naše zlaté diplomy budou společně se zlatou plaketou uloženy u Jana Prchala, předsedy SHV ČR, kterému, stejně jako dirigentovi Jiřímu Holubcovi, patří velký dík za tento novátorský počin a jsem šťastná, že jsem mohla být součástí této reprezentace českého školství.

Mgr. Klára Kastlová, ZŠ Mánesova Stříbro

 

.