KRAMPUS VE STŘÍBŘE – video 2 !!!!

29 listopadu, 2019|Posted in: Obecné

 Nová firma, která se stěhuje do Stříbra se představila ve velkém stylu. Jako nový soused se společnost CANPACK chtěla obyvatelům města představit a tak na náměstí uspořádala Mikulášskou akci s nadílkou pro nejmenší a velkou show pro všechny.
CANPACK vyrábí po celém světě hliníkové plechovky, obaly a další sortiment. Ve Stříbře bude od června produkovat nápojové plechovky hlavně na pivo. V továrně vyrůstající v areálu někdejších kasáren najde práci kolem 160 lidí a ti se budou podílet na výrobě plechovek pro plzeňský pivovar.
Při představení společnosti se proto na náměstí předvedli také bednáři Plzeňského prazdroje, aby si návštěvníci mohli prohlédnout jak vypadaly historické obaly na pivo a srovnat je s těmi nejmodernějšími. CANPACK je dodavatelem plzeňského pivovaru už dlouhodobě, ale kvůli šetření životního prostředí a snižování uhlíkové stopy se firma rozhodla přesunout svůj výrobní podnik co nejblíž pivovaru. Ročně se tak ušetří 1,75 milionu kilometrů, které by kamiony musely ujet a do vzduchu se tedy dostane o 1.4 tuny CO2 méně.
„Dnešní akce je vlastně pozvánkou pro případné zájemce, kteří by chtěli zkusit u nás pracovat. Máme už část míst obsazenou, někteří lidé už i prochází školením. Zkušební provoz by měl začít nejdéle do června. Doufám, že budeme zdejším lidem dobrými sousedy a tak jsme chtěli ukázat čím se zabýváme, jakou práci můžeme nabídnout a samozřejmě bychom se rádi stali součástí společenského života tady ve Stříbře“ uvedl generální ředitel Attila Szabó.

Asi největším lákadlem pátečního odpoledne byl průvod Krampusáků – tedy alpských čertů v originálních maskách, kteří jsou známí především z Rakouska, ale stále větší popularitu získávají i u nás. Závěrečnou tečkou pak byla ohnivá show v podání členů skupiny Iluminia. Ta, pro zajímavost, rovnou ze Stříbra odlétala do Indie, kde zahajuje velké truné po exotických zemích.
Na celou akci a hlavně čerty se přišla podívat také čtrnáctiletá Lucie Dohová. „Tedy, to byly tak děsivé masky, že jsem se jich bála i já a to už na čerty nevěřím. Docela obdivuju malé děti, že si na ně chtěly i sáhnout. Já být menší, tak asi brečím. Ale stálo to za podívanou,“ smála se Dohová.

Z Brodu nad Tichou přijela i Zuzana Štěpková. „Pozvali nás známí a jsem ráda, že jsem šla. Překvapilo nás kolik moc tu bylo lidí. Malého syna Ondru jsem si musela dát na ramena, aby aspoň chvíli viděl. Byl to pořádný průvod,“ řekla Štěpková.

Na stříbrském náměstí se kromě samotné firmy CANPACK a spolupořádajícího Plzeňského Prazdroje představila i společnost propagující správnou recyklaci hliníku. Ve stánku spolku „Každá plechovka se počítá“ si děti i dospělí mohli vyzkoušet virtuální realitu, která zájemce učila jak probíhá recyklace plechovek. Ty jsou podle odborníků vůbec nejekologičtějším obalem, protože se mohou snadno a rychle vracet do oběhu – od odevzdání prázdné plechovky, přes zpracování a výrobu po naplnění většinou uplyne jen 60 dnů.

Zcela zaplněné náměstí si tak užilo mrazivé, ale zajímavé odpoledne se spoustou
zážitků a možností dozvědět se zajímavé informace o ekologii, recyklaci a samozřejmě i o zaměstnavateli, který chce ve Stříbře nabídnout perspektivní a zajímavou práci v moderním plně automatizovaném provozu.
„Bylo vidět, že se místní dobře bavili a tak věříme, že se znovu společně potkáme třeba při slavnostním otevření firmy, nebo dalších příležitostech. Chceme, aby nás lidé ze Stříbra i okolí brali jako dobrého souseda a ne jen jako další z továren, která tu roste,“ uzavřel generální ředitel Attila Szabó.

Fotogalerie od Laca  a mě ZDE:  https://marsih.rajce.idnes.cz/KRAMPUS_STRIBRO_2019/

Video 2 ZDE:  

.

 

 

.