V ČERNOŠÍNĚ SVÍTÍ I KAŠNA A ANDĚLÉ U KOSTELA

4 prosince, 2019|Posted in: Obecné

 I město Černošín rozsvítilo svou vánoční výzdobu ve městě. Stalo se tak na první adventní neděli, kdy se u stromečku na náměstí sešli lidé, aby byli přítomni jeho rozsvícení. Současně se stromkem se rozsvítila i další výzdoba v ulicích, modré prameny v kašně a noví andělé u kostela svatého Jiří. Vánoční koledy přišly zazpívat děti z černošínské mateřské i základní školy. Nechyběla ani pošta pro Ježíška.
Stánky nabízely zboží místních trhovců, své vánoční dekorace nabízela i Hana Bernhardtová. „Bylo překvapivé, kolik lidí přišlo na rozsvícení vánočního stromu. Nálada byla skvělá a lidé se opravdu dobře bavili. Moc se mi líbilo vystoupení dětí. Byl to pohodový večer, kde voněla medovina a svařák a nakonec byl úžasný ohňostroj,“ řekla Bernhardtová.
Podívat se přišla také Ivana Glazerová. „Je to nádherná výzdoba, andělé, strom, okolí, taková výzdoba prostě s láskou dělaná. Chodíme se dívat každý rok i s dcerkou Barunkou. Když děti zpívají, vždy se také přidáme aspoň s jednou koledou. Také jsme se těšili na ohňostroj a ten se opravdu povedl, bylo to hezké zahájení adventu,“ uvedla Ivana Glazerová, která přišla s rodinou.
MarS
Foto: Hanka Bernhardtová
.