DOBRO 1/2020 – DOBÍK – SMUTNÝ PEJSEK, co nic nezažil

12 ledna, 2020|Posted in: Obecné, Zvířata

Konejme v dobrém a dobro se nám vrátí.  Zahajuji v letošním roce sérii výzev pro dobrý skutek. Hledání, pomoc, sbírky a pod. Také nabídka smutných zvířátek – dnes tedy DOBRO výzva 1  a dokonce i jméno nalezence má stejná počáteční písmena – tomu říkám dobré znamení!

DOBÍK   –  pes – 13 let

„Hledám svého Harryho Pottera, který mě také vysvobodí a dá mému životu volnost“ – stejně jako dostal svobodu malý sluha Dobby… nezbývá ale moc času. Sice nestojím hrobníkovi na lopatě, ale nemůžu si dovolit čekat za mřížemi rok, dva, tři… Načekal jsem se dost. Na zahradě, odstrčený a úplně sám…

Dobíkův domov byla ušlapaná hlína a polorozpadlá bouda – tomu páníček říkal: „Jó, já mám psa na zahradě, u domu.“ Ale vlastně byl tam někde vzadu a ani sousedi pomalu nevěděli, že má 13 let psa. Podle paničky nebyl nikdy u veterináře a nikdy v životě nebyl jinde, než na udusané hlíně.

Když jsem to slyšela, myslela jsem, že jde o nějakou romskou osadu na pokraji východního Slovenska, kde lidi žijí ještě jako v pravěku. Ale mýlila jsem se. Byli to lidi z Tachova. Třeba vaši sousedé, které denně vídáte a s pokorou jim přejete dobrý den.

Všechno se tak sešlo a pána odvezli do nemocnice, ze které se už nikdy nevrátil, jenže pes zůstal u domu sám. Co s domkem? To rodina věděla hned. To byla hned odpověď jasná. Co ale se psem, který si žil tam někde vzadu? Pustit do ulic – to bylo totiž to nejjednodušší. Obzvláště pro psa, který nikdy nebyl jinde než mimo zahradu. Opravdu zaručený recept, jak se ho zbavit.

Jenže pak se dostal do rukou milé blondýnky – říkejme jí třeba Vlasta. Dobík hned věděl, že je ve správných rukách pejskařky, která nám ho svěřila do péče.

Na fotkách vypadal jako nějaká stará tuctovka. Ale hned s prvním setkáním přeskočila jiskra a skutečně trošičku vypadá jako Dobby z Harryho Pottera – prostě krasavec, co umí kouzlit.

Kdo ale neumí kouzlit je ten, kdo nám hlídá přesýpací hodiny… už není tolik času a není přeci možné, aby písek došel u nás.

Dobíka vyšetřila naše paní doktorka. Kvůli absolutnímu nezájmu bývalého majitele přišel skoro o sluch. Uši má tak opuchlé, černé, až mu lezou ven. Bohužel se s tímto stavem nedá dělat nic, než mu jen ulevovat kapičkami. Srdíčko bylo tak dlouho samo a bez lásky, že se na něm udělala šelest a ledvinové testy nebyly úplně katastrofální, ale byla mu nasazena ledvinová dieta a doplňky stravy.

Trávíme s ním volný čas milou procházkou a venku si to moc užívá, líbí se mu očůrávat keříky, poposkočit do myší díry nebo vás jen po očku sledovat, zda skutečně jdete s ním. Zda jste tam opravdu jen pro něj.

Hledáme rodinu, která Dobíkovi udělá poslední roky života tak moc kouzelné, že mu to vynahradí 13 let čekání.

Je naprosto bezproblémový, lidi má moc rád, odrostlým dětem určitě neublíží. Asi jako pejsek jedináček. Zvyklý sice na dvorek, ale kdyby se někdo opravdu snažil, zvládl by to i uvnitř domečku. 

Hledáme anděly, kteří si ho vezmou pod svá křídla a dají mu jen to nejlepší. My více udělat nemůžeme, teď už je to jen a jen na vás.

Pokud bude majitel souhlasit, budeme DOŽIVOTNĚ hradit veškeré léky a veterinární dietu pro ledvináře. 


V útulku od ledna 2020  –  Rodina, která by si pejska adoptovala nám proplatí pouze základní veterinu jako očkování kombinovanou vakcínou, čip, odčervení, odblešení s poplatkem 1.300,-

Pokud máte o Dobíka zájem, napište něco o sobě a jaký domov nabízíte na Gabrielka333@seznam.cz

.