MUZEUM VE STŘÍBŘE JE PLNÉ HISTORICKÝCH VAH

22 ledna, 2020|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

BEZ STARÝCH KUCHYŇSKÝCH VAH, NEMÁ ŽÁDNÁ STARÁ KUCHYNĚ, SVÉ NOSTALGICKÉ KOUZLO. Váhy jsou pomocníkem v každé kuchyni a jsou předmětem, se kterým se setkáváme denně. Potkáme je na pultech obchodů, potkáme je doma v kuchyni, u lékaře , v lékárně, ve zlatnictví, ale najdeme je i doma pod postelí :-), jako váhu osobní.

Dnes v podvečer v muzeu ve Stříbře otevřela vernisáž výstavu VÁŽÍM, VÁŽÍŠ, VÁŽÍME. Vystavované váhy patří do soukromé sbírky manželů Kourových. Výstava potrvá do 27,3,2020 a já velmi vřele doporučuji výstavu navštívit. Všechny exponáty, které zde potkáte jsou excelentně zrenovované, což dává obzvláště vyniknout secesním vahám , které byly díky slohu velmi krásně zdobeny. Výstava je i velmi přínosná tím, že poučí o předmětu běžné denní potřeby. Bohužel dnes mnoho mladých lidí neví, jak historické váhy vypadají.

Chtěla bych tímto poděkovat muzeu ve Stříbře za jejich aktivity ve směru vystavování a pořádání výstav.  Výstava je velmi krásně naaranžována a tím dává vyniknout kráse jednotlivých kousků.

Hanka Štollová

 

.