NUTRIE JSOU VŠUDE, TACHOV JE CHCE VYHNAT Z CENTRA MĚSTA

30 ledna, 2020|Posted in: Města, Obecné, Zvířata

Vedení Tachova řeší problém s nutriemi v centru. Město už v lokalitě rozmístilo cedule se zákazem krmení. Někteří lidé to ale nerespektují.

Nutrie jsou po celém zdejším toku řeky Mže, což lidem nevadí, ale teď se jich několik usídlilo přímo ve městě, v náhonu u rybářských sádek a okolí. Město je rozděleno na dva tábory: na příznivce, kteří si nutrie chodí fotit a krmit, a na ty, kteří v tom vidí problém. Nutrie se totiž moc nebojí, za lidmi pořád běhají a doslova loudí potravu.

Podle sdělení starosty Ladislava Macáka, prvním krokem bylo rozmístění informačních tabulí, se zákazem krmení v okolí. Pokud budou lidé toto opatření respektovat, nutrie se přemístí jinam.

Do centra města se nutrie podle informací starosty dostaly od chovatele, který je měl v uzavřeném prostoru u zahrádek. Vloni mu patrně parta opilců vnikla na pozemek a nutrie vypustila ven. Některé se prý domů samy vrátily, asi dvacítce z nich se ale svoboda zalíbila, a usadily se právě ve zmíněném náhonu. Zde mají pozornost i dostatek jídla od místních obyvatel, to jim vyhovuje.

Více informací se dozvíte v reportáži ZDE:   https://plzen.rozhlas.cz/v-centru-tachova-se-zabydlely-nutrie-radnice-prosi-nekrmit-8142026

.