SULISLAVSKÝ MASOPUST PO 235.

22 února, 2020|Posted in: Obecné

Letos se konal v Sulislavi už 235. ročník tradičního Masopustu.  Maškary se sešli na návsi ve 13 hodin a postupně obcházely všechny domácnosti, což jim trvalo přes čtyři hodiny. Ale nejprve musely projít počítacím zařízením – kolem čertových vidlí, to aby v obci věděli, kolik maškar se dostavilo.  „Trhli jsme loňský rekord, letos se šlo 111 masek, ač všechny nevyšly přesně s námi a přidávaly se cestou od stavení, tak jejich skvělých 111, máme radost. Poslední roky se pořád držíme kolem té stovky,“ vysvětlil doktor starosta Milan Strohschneider.
V průvodu byli například Maggie, Marge, Homer, skupina Kiss, popelář, smrt, medvěd, báby, černoši i Karkulka, král či rybář. Masky byly nápadité a některým autorům daly opravdu zabrat, například skupina Kiss se líčila už od ranních hodin. „Sešli jsme se v osm a postupně jsme se začali malovat. Máme na to profi barvy a není to úplně jednoduché se takto nalíčit. Opravdu nám to trvalo i s oblékáním od osmi do třinácti hodin. Ale na výsledek jsme hrdí. My tu kapelu milujeme, nápad vznikl vloni, když jsme byli na jejich koncertě v Praze,“ říká Lucie Soukupová.
Veselí trvalo až do uličky smrti, jak říkají Sulislavští poslední návštěvě stavení. Tam totiž málokterá maska po dodržování pravidelného pitného režimu nedojde. I letos jich tam došla jen polovina.
.